Adrian Păunescu se naște pe 20 iulie 1943 la Copăceni, în familia unui membru al Partidului Național Liberal. Copilăria și-a petrecut-o la Bârca, poate de aici și volumul de poezii "De la Bârca la Viena și înapoi" iar liceul l-a urmat în Craiova. Urmează facultatea de filologie din București perioadă în care a avut loc și debutul său cu volumul "Ultrasentimente". Nu va dura mult până va înființa Cenaclul Flacăra unde folkul și libertatea erau la ordinea zilei. Va susține peste 1000 de manifestații dar din 1985 va fi interzis din cauza mesajelor transmise. Din '70, autorul devine o figură cunoscută și în televiziune, mai întâi prezentator de emisiuni culturale apoi invitat la diverse discuții. După revoluție a devenit membru al Partidului Socialist Român unde a fost ales și în funcțiile de vicepreședinte și primvicepreședinte. După o carieră atât de prestigioasă premiile nu au îi să apară iar printre ele se numără: Ordinul Steaua României și Meritul Academic al Academiei Române. După moartea sa din 5 noiembrie 2010, sculptorii și-au arătat dragostea de el prin busturi pe care le puteți găsi în parcul Grădina Icoanei din București, în centrul comunei Dumbrăveni sau pe Aleea Scriitorilor din Alba Iulia.
Poate că v-ați obișnuit cu poeziile sale lungi, sau cu frazele nesfârșite, dar această carte este altceva. Totul se întâmplă într-o singură propoziție, într-o singură idee, cu o singură poveste. Unele dintre ele te vor face să zâmbești, altele poate te vor face să verși o lacrimă, altele să te gândești la ce grele sunt vremurile. Totuși reușesc să te gâdile în cele mai adânci gânduri chiar și din câteva cuvinte. Nu degeaba se numește așa, pentru că totul se întâmplă aici și acum și în câteva cuvinte. Unele nici nu le putem considera poeme, sunt doar niște îndemne sau idei, însă și ele pot avea un înțeles ascuns. De exemplu "Nu ne mai rămâne altă soluție/ Decât să semaforizăm labirintul" două rânduri ce pot fi interpretate în atâtea feluri, o viață întreagă tălmăcită în doar câteva cuvinte.
Puteți găsi la noi în Anticariat mai multe ediții ale cărții Poezii cu un singur punct, după cum urmează: Editura Curtea veche, 2011 și altele.