Barbatul de azi explicat femeilor


Gerard Leleu - Barbatul de azi explicat femeilor
Gerard Leleu s-a născut pe 28 septembrie 1932 în orașul francez Lille. Când a avut loc cel de al Doilea Război Mondial el își trăia copilăria însă l-a afectat foarte mult văzând cu câte victime s-a soldat. Așa a ales să studieze medicina pentru a trata pe oricine și s-a specializat in anestezie și reanimare. A lucrat în diverse spitale până la vârsta de 40 de ani însă a realizat că îi lipsea conexiunea umană. În 1977 a început să studieze diverse forme de psihoterapie cum ar fi psihanaliza, sexologia și sofrologia și a ajuns să aibă un succes enorm. A susținut conferințe și dezbateri în întreaga lume pe teme legate de psihicul uman și a reușit să se afirme mai ales ca sexolog. Când a publicat prima sa carte, Tratat de mângâieri, în 1999, a ajuns și un scriitor de succes și a vândut milioane de exemplare. Printre cele mai cunoscute cărți se numără seria Cum să fim fericiți în cuplu, Cartea dorințelor și Arta de a dormi în doi, în care cu siguranță vei găsi câteva idei ce îți vor schimba percepția, mai ales despre ceea ce înseamnă cuplu.
Cartea "Bărbatul de azi explicat femeilor" a fost publicată pentru prima dată în anul 2006 la editura franceză Leduc. În limba română apare la editura Trei în 2009, ediție ce va fi urmată de cea din 2011.
De-a lungul secolelor bărbatul a fost categorizat drept masculul feroce, stâlpul casei și omul care duce orice luptă, iar femeia o frumusețe rară. Ea a fost analizată din toate punctele de vedere însă bărbatul a rămas un războinic despre care nu s-a vorbit prea mult. De această dată Leleu ne va prezenta bărbatul așa cum e el, în unele zile slab, în altele puternic, psihicul lui și sexualitatea lui. De ce îi este frică? Ce dubii și nesiguranțe are? De ce nu își exprimă sentimentele? Sunt doar câteva dintre întrebările la care ni se va răspunde în această carte. Pe lângă acestea, autorul ne oferă și câteva instrucțiuni pe plan sexual, ce preferă și cum preferă bărbații să își desfășoare acțiunea și de ce uneori au schimbări bruște de stare.


sus