Cum sa fim fericiti in cuplu. Intimitate, senzualitate si sexualitate


Gerard Leleu - Cum sa fim fericiti in cuplu. Intimitate, senzualitate si sexualitate
A reușit să vândă milioane de exemplare cu titluri precum "Tratat de mângâieri" sau "Bărbatul de azi explicat femeilor" și de asemenea să rezolve neînțelegerile cuplurilor din întreaga lume. Vorbim despre Gerard Leleu ce s-a născut pe 28 septembrie 1932 în orașul francez Lille. Totul a început încă din copilărie când a văzut ororile celui de Al Doilea Război Mondial și a decis că trebuie să studieze medicina pentru a putea ajuta răniții în viitor. A ajuns anestezist și reanimator și a lucrat în diverse spitale, ba chiar a fost medic pe frontul războiului din Algeria. Văzând că nu exista conexiune umană cu pacienții săi a decis că este timpul pentru o schimbare așa că a început studiul diverselor forme de psihoterapie. Psihanaliză, hipnoză și psihodramă au fost doar o parte din specializările sale cu care a reușit să ajungă celebru. La 45 de ani a devenit psihoterapeut și sexolog cu acte iar în 1999 a publicat "Tratat de mângâieri", cartea ce i-a adus faima. A susținut, și încă susține atât cât mai poate, sute de conferințe, prelegeri și dezbateri, ce au reușit să schimbe mentalitatea întregii planete în ceea ce privește relațiile interumane.
Cartea "Cum să fim fericiți în cuplu. Intimitate, senzualitate și sexualitate" a fost publicată pentru prima dată în limba franceză în 2002. În limba română apare în 2003 la editura Trei, ediție ce va fi urmată de cea din 2010.
Orice cuplu se poate confrunta măcar o dată în viață cu probleme ce se datorează în mare parte comunicării deficitare. Teama, uzura dorințelor sau senzualitatea precoce, sunt și ele pe această listă dar la baza piramidei. În cele 12 capitole vom învăța ce înseamnă fiecare termen din titlu și cum putem să devenim mai buni pe zi ce trece în ele. Intimitatea unui cuplu este doar acolo unde sunt și ei, doar între ei, amintiți-vă de cazurile în care cei doi locuiesc cu părinții. Nu există intimitate iar actul fizic este prea rar pentru a-l considera prezent. E nevoie doar de doi indivizi pentru a putea trăi în profunzime, și bineînțeles pentru a duce o viață și o relație de calitate. Totuși, intimitatea este și psihică. Tot ceea ce am făcut în trecut ne poate bântui prezentul și dacă nu știm cum să îl controlam, vom cădea pradă unor emoții ce îl vor face pe celălalt, probabil, să fugă. Există oameni ce nu au fost niciodată atinși din dragoste și au ajuns să se închidă într-o carapace greu de pătruns, pe care nici cel mai învățat din domeniu nu o poate doborî. Lucrați mai întâi la propria persoană. Iubiți-vă, fiți intimi cu voi înșivă, explorați-vă sexualitatea și astfel veți ajunge să puneți aceste lucruri în practică cu partenerul fără scrupule și bătăi de cap.


sus