Filtre:
Edituri
 Nemira(2) Bucuresti(2) Muzeul Literaturii Romane(1) Alifantismusic(1)
Pret
  5 - 10 Lei (2)
An aparitie
19972022
Limba
 Romana(7)
Coperti
 Brosate(7)
Colectii

Filtrează
Carti Nicu Alifantis
Ordonează
Pagina: 1
Carti Nicu Alifantis
Despre Nicu Alifantis

Nicu Alifantis s-a nascut pe 31 mai 1954, in Braila, Romania, din parinti greco-macedoneni. Mama sa, Evdocsia, era aromanca, iar tatal sau, Menelaus, era grec. Alifantis a facut studii muzicale particulare si a debutat pe scena in 1973. A fost angajat la Teatrul „Maria Filotti” din Braila in 1975, unde a cantat si a jucat timp de multi ani. A fost casatorit si are copii, dar viata sa personala este in general discreta, preferand sa pastreze detaliile familiei sale departe de atentia publicului. De-a lungul carierei sale, a devenit o figura proeminenta in muzica folk romaneasca si a fost activ in promovarea culturii si artei in Romania.

Nicu Alifantis a debutat pe scena muzicala in 1973, odata cu aparitia primelor sale piese, dar primul material discografic semnificativ, intitulat „Cantec de noapte”, a fost lansat in 1976 de casa de discuri Electrecord, si continea patru melodii. De-a lungul carierei sale, a colaborat cu diverse edituri si publicatii, in special in domeniul muzical si teatral.

In perioada sa de activitate, Alifantis a fost asociat cu Cenaclul Flacara, unde a cantat alaturi de alti artisti renumiti, si a participat la multe evenimente culturale si artistice. Colaborarile sale cu alti muzicieni si poeti au fost esentiale pentru dezvoltarea carierei sale. Melodiile sale au fost incluse in diverse compuneri, cum ar fi „Folk 1” si „Folk 2”, aparute in 1977 si 1978.

In afara de activitatea sa muzicala, Nicu Alifantis este cunoscut si pentru implicarea sa in proiecte culturale, avand un rol activ in promovarea artei si culturii romanesti. A infiintat Fundatia Nicu Alifantis in 1999, care are ca scop sprijinirea proiectelor artistice ce pun accent pe valoare si autenticitate.

Viata sa personala a fost mai putin expusa, iar Alifantis prefera sa pastreze detaliile vietii private departe de atentia publicului. Cu toate acestea, a fost casatorit si are copii, iar muzica sa reflecta adesea emotiile si experientele personale.

Nicu Alifantis a publicat mai multe lucrari literare semnificative. „Scrisori nedesfăcute”, aparuta in 1997 si relansata in 2016, este o colectie care alatura doua epistole semnate de Emil Brumaru si Laurențiu Ulici, oferind o privire asupra relatiilor si gandurilor acestor autori. „Dicționarul lui Alifantis”, lansat in 2014 si relansat in 2019, exploreaza cu umor si originalitate cuvinte si expresii, reflectand stilul sau de viata si filozofia artistica.

In 2013, Alifantis a lansat „Mozaic”, o carte care a venit impreuna cu albumul cu acelasi nume, combinand muzica si literatura, si oferind o selectie de texte si versuri. „FaceCarte”, aparuta in 2016, aduce ganduri si reflectii personale ale artistului, continuand sa-si exprime creativitatea si imaginatia literara.

„45 poeme la intamplare” (2018) evidentiaza sensibilitatea si profunzimea gandirii sale, prezentand teme variate. „Intre ieri si maine” (2020) este o selectie de poezii, ganduri si licurici, care reflecta asupra timpului si existentei. Ultima sa lucrare, „Leoneed Is Love” (2021), a fost lansata impreuna cu albumul omonim si exploreaza teme universale ale iubirii si conexiunii umane. Aceste volume ilustreaza diversitatea si bogatia creativitatii lui Nicu Alifantis, imbinand muzica cu literatura.

Nicu Alifantis a fost bine primit de critica literara si publicul larg, fiind apreciat pentru talentul sau deosebit in domeniul muzicii folk si al teatrului. Criticii au remarcat originalitatea si profunzimea textelor sale, evidentiind abilitatea de a imbina poezia cu muzica, ceea ce ii confera o identitate artistica distincta.

De asemenea, Alifantis este recunoscut pentru capacitatea de a transmite emotii autentice prin melodiile sale, abordand teme universale precum iubirea, natura si experientele umane. Colaborarea cu alti artisti, precum si participarea la Cenaclul Flacara, i-au consolidat reputatia si l-au facut o figura emblematica in cultura romaneasca.

Critica literara a subliniat, de asemenea, versatilitatea sa artistica, atat ca muzician, cat si ca poet. Volumul sau de poezii si cartile literare au fost primite cu entuziasm, iar stilul sau personal si profund a rezonat cu cititorii. In concluzie, Nicu Alifantis este perceput ca un artist complex, ale carui contributii in muzica si literatura au avut un impact semnificativ asupra culturii romanesti.

Opere: „Cântec de noapte” (album discografic), „Cântece de dragoste” (colecție de melodii romantice), „Alifantis” (album), „Voiaj” (album lansat cu grupul Alifantis & Zan), „Nichita” (omagiu adus poetului Nichita Stănescu), „Best of” (compunere cu cele mai îndrăgite melodii), „Scrisori nedesfăcute” (colecție de scrisori și epistole), „Dicționarul lui Alifantis” (explorare a cuvintelor și expresiilor), „Mozaic” (carte lansată împreună cu albumul omonim), „FaceCarte” (gânduri și reflecții personale), „45 poeme la întâmplare” (selecție de poezii), „Între ieri și mâine” (poezii și gânduri), „Leoneed Is Love” (carte lansată împreună cu albumul omonim).
Cărți populare scrise de Nicu Alifantis: Scrisori nedesfăcute

sus