Filtre:
Edituri
 Afir(2) Bucuresti(1) Primus(1) Shah Publishing(1)
Pret
  10 - 20 Lei (2)   20 - 50 Lei (4)   50 - 100 Lei (1)
An aparitie
20082023
Limba
 Romana(9) Turca(1)
Coperti
 Brosate(10)
Colectii

Filtrează
Carti Osman Akdere
Ordonează
Pagina: 1
Carti Osman Akdere
Despre Osman Akdere

Osman Akdere este un autor turc contemporan, cunoscut pentru romanele sale care abordeaza teme sociale si istorice. A studiat la Universitatea Gazi din Turcia si locuieste in prezent la Bucuresti, Romania. In ceea ce priveste viata sa personala, nu exista informatii publice detaliate despre familia sa sau despre alte aspecte private.

Osman Akdere este un autor turc nascut in 1954 in orasul Çerkes, provincia Çankırı, Turcia. A absolvit Facultatea de Educatie din cadrul Universitatii Gazi, specializarea Limba si Literatura Turca. Dupa caderea regimului comunist in Romania, s-a stabilit in Bucuresti, unde locuieste alaturi de cei doi copii ai sai, dupa divortul de sotie.

Incepand cu anul 2018, Osman Akdere a debutat in literatura romana cu romanul „Timpuri furtunoase”, publicat la Editura AFIR. Ulterior, a colaborat cu diverse edituri, precum Shah Publishing si Elpis Yayınları, pentru a publica lucrari precum „Micuta Kati”, „Pretul libertatii” si „Umut Köprüsü” (Podul Sperantei).

Timpuri furtunoase (2018) este primul roman al autorului, care exploreaza schimbarile sociale si politice din perioada moderna. Povestea se centreaza pe viata unor personaje afectate de tumultul vremurilor, cu un accent deosebit pe impactul personal si social al acestora. Femeia chinuita (2020) este un roman despre o femeie care trece printr-o serie de incercari dificile, fiind supusa unor suferinte fizice si psihologice. Acesta pune in lumina problemele sociale si violenta domestica, oferind o perspectiva asupra luptei pentru libertate si demnitate. Micuta Kati (2019) spune povestea unei fetite care se confrunta cu o serie de dificultati in viata sa, dar care isi gaseste calea spre speranta si iubire. Romanul abordeaza teme de perseverenta, curaj si impactul pozitiv al iubirii asupra vietii unei persoane. Podul sperantei (2021) este un roman in doua volume care exploreaza teme de speranta, sacrificiu si legatura intre generatii. Este o poveste despre depasirea adversitatilor si cautarea unui nou inceput intr-o lume marcata de conflicte si suferinta. Aceste lucrari sunt reprezentative pentru stilul autorului, care imbina elemente de drama si reflectie asupra problemelor sociale, in special in contextul schimbarilor istorice.

Criticii literari au abordat lucrarile lui Osman Akdere cu un interes variat, recunoscandu-i talentul narativ si profunzimea tematica, dar si evidentiind anumite aspecte ce pot limita impactul sau literar.

In recenzia lucrarii „Timpuri furtunoase”, publicata pe BookNation, se subliniaza stilul „febril” al autorului si capacitatea sa de a reda evenimentele din 1980 din Turcia din perspectiva „existenței umane”, concentrandu-se pe relatiile dintre personaje. Criticul apreciaza abordarea echidistanta a autorului fata de problemele sociale ale vremii, evitand sarcasmul si denigrarea, si evidentiind „calitatea exceptionala de narator iscusit” a lui Akdere.

Pe de alta parte, recenzia lucrarii „Pretul libertatii” publicata pe blogul „Pagini de zi si noapte” exprima o opinie mai rezervata. Cititorul considera ca romanul are o structura narativa repetitiva, comparandu-l cu o „telenovela turceasca” si sugerand ca ar fi putut fi „rezumat in 2-300 de pagini lejer”.

Opere: Podul sperantei, Micuta Kati, Femeia chinuita, Timpuri furtunoase.
Cărți populare scrise de Osman Akdere: Micuta KatiTimpuri furtunoase

sus