Filtre:
Edituri
 Tineretului(3) Universul(1) Macmillan(1) London(1) Nationala Gh. Mecu(1) Corint(1) Corint Junior(1) Omegapres(1) Moderna(1) Albatros(1) Simrom si Europartner(1) Adevarul Holding(1)
Pret
  mai mic de 5 Lei (2)  5 - 10 Lei (2)  20 - 50 Lei (1)
An aparitie
19432010
Limba
 Romana(13) Engleza(2)
Coperti
 Brosate(10) Cartonate(4) Cartonate si supracoperta(1)
Colectii
 Cutezatorii(3) Adevarul 100 de opere esentiale(1)

Filtrează
Carti Rafael Sabatini
Ordonează
Pagina: 1
Carti Rafael Sabatini
Despre Rafael Sabatini

Rafael Sabatini (1875 - 1950) a fost un scriitor italian/ britanic de romane de romantism si aventura.

Fiul lui Vincenzo si al Annei (Trafford) Sabatini, care erau ambii cantareti de opera, Sabatini si-a insotit parintii in unele calatorii profesionale prin Europa, inclusiv Portugalia. Si-a petrecut mare parte din tinerete in casa bunicilor maternali din Liverpool.

La o varsta frageda, Rafael a fost expus la multe limbi, locuind cu bunicul sau in Anglia, urmand scoala in Portugalia si, ca adolescent, in Elvetia. Cand avea 17 ani, intors in Anglia, stapanea cinci limbi. El a adaugat rapid o colectie de limba a sasea - engleza - in colectia sa lingvistica. El a ales in mod constient sa scrie in limba sa adoptata, deoarece, a spus el, „cele mai bune povesti sunt scrise in engleza”.

Dupa o perioada scurta in lumea afacerilor, Sabatini a inceput sa scrie. Pana in 1899 vindea periodic povesti scurte revistelor proeminente: Person’s, London si Royal. De asemenea, el a avut o slujba de traducere si, pana in 1905, cu doua romane publicate, el a decis sa se dedice complet scrisului. In acelasi an s-a casatorit cu Ruth Goad Dixon, fiica unui comerciant de hartie din Liverpool. In acel moment, Sabatini s-a mutat la Londra, centrul editorial al Marii Britanii.

Rafael a produs, pe langa aproximativ un roman pe an, un flux constant de povesti. In 1915 a publicat Vulturul marilor, care a devenit un succes major si parea sa indice o descoperire comerciala catre un nou nivel de citire. In aceeasi perioada, Sabatini a fost nevoit sa ia cetatenia britanica, pentru a evita sa fie luat in armata italiana. De asemenea, a intrat in slujba guvernului britanic, in activitatea de informatii, ca traducator. El a reluat scrierea de fictiune dupa razboi, dar parea sa-si piarda avantul dupa ce mai multi editori au respins noul sau roman, Scaramouche. In sfarsit, a fost publicat in 1921 si a devenit best-seller, prima data in Statele Unite. In 1922 a fost publicat Captain Blood, avand un succes si mai mare. Deodata, lucrarile sale anterioare au fost reimprimate in graba, cea mai populara fiind Vulturul marilor.

Inca din 1916, opera lui Sabatini a fost adaptata pentru marele ecran cu The Blackmailer, bazat pe una din povestile sale; o versiune de film a romanului The Tavern Knight a aparut in 1920, iar Scaramouche a aparut in 1923, in rolul principal al lui Lewis Stone (care va aparea si in remake-ul color 1952).

Ajuns la un punct de epuizare, a fost obligat sa ia o pauza de la scris, iar moartea tragica a fiului sau intr-un accident de masina doar a extins acest hiatus. In 1931 a urmat divortul sau, care a determinat ca intreruperea activitatii sale sa intre bine in urmatorul deceniu. Mai tarziu in acel an s-a mutat de la Londra la Clifford, Herefordshire, in apropiere de Hay-on-Wye. In 1935, s-a casatorit cu sculptorita Christine Dixon (nascuta Wood), fosta sa cumnata. O alta tragedie a avut loc cand fiul lui Christine, Lancelot Dixon, a fost ucis intr-un accident de zbor in ziua in care a s-a inrolat in Aviatia Regala; zburand deasupra casei familiei sale, avionul a scapat de sub control si s-a prabusit in flacari chiar inaintea ochilor observatorilor.

Starea de sanatate a lui Sabatini s-a inrautatit in anii 1940, iar pana la sfarsitul deceniului se afla intr-o batalie deja pierduta impotriva cancerului. Autorul a decedat in 1950, in acelasi an in care a fost lansata o versiune de film cu bugetul modest al Fortunes of Captain Blood de Columbia Pictures. In 1962, Sean Flynn, fiul lui Errol Flynn, a jucat in Son of Captain Blood, bazat pe opera lui Sabatini. Cele mai multe adaptari ale ecranului cartilor sale de la moartea sa au fost produse in Europa, in primul rand in Italia si Spania.

Carti publicate: Scaramouche (1921), Scaramouche the King-Maker (1931), The Lovers of Yvonne (cunoscuta si ca The Suitors of Yvonne, 1902), The Tavern Knight (1904), The Shame of Motley (1908), The Lion's Skin (1911), The Justice of the Duke (1912), The Banner of the Bull, The Sea Hawk (1915), The Snare (1917), The Romantic Prince, Captain Blood (1922), The Reaping (1929), Captain Blood Returns (also known as The Chronicles of Captain Blood, 1931), The Black Swan (1932), The Fortunes of Captain Blood (1936), The Sword of Islam (1939) Columbus (1941), King In Prussia (also known as The Birth of Mischief, 1944), The Gamester (1949).

Cărți populare scrise de Rafael Sabatini: Odiseea capitanului BloodScaramouche

sus