Filtre:
Edituri
 Humanitas(3)
Pret
An aparitie
19982006
Limba
 Romana(3)
Coperti
 Brosate(3)
Colectii
 Science Masters(1)

Filtrează
Carti William H. Calvin
Ordonează
Pagina: 1
Carti William H. Calvin
Despre William H. Calvin

Profesor la Facultatea de Medicina a Universitatii Washington din Seattle si autorul a 16 carti de popularizare a stiintei, majoritatea despre creier, evolutie si schimbari climatice. Acestea au fost traduse in 15 limbi. A castigat premiul Phi Beta Kappa pentru carti de stiinta ca literatura. Articolele sale ocazionale in reviste includ un articol de coperta pentru Atlantic Monthly, The Great Climate Flip-flop. Calvin este profesor emerit la Universitatea din Washington (doctor în fiziologie și biofizică, cu studii de fizică).

În calitate de profesor la o școală medicală, el aduce în discuția despre climă perspectiva celor care îi învață pe medici cum să se gândească la risc, la dovezi suficiente, la diagnostic, la prognostic și la tratamentul propus, unde efectele secundare trebuie să fie integrate în imaginea de ansamblu explicată pacientului. Nimic asemănător acestui proces nu se întâmplă în cazul amenințării climatice. In anul 2002 a castigat premiul Phi Beta Kappa pentru stiinta cu titlul Abrupt Climate Change.

Cartea sa Global Fever se refera la supraincalzirea globala si la ceea ce se poate face in acest sens. The Great Climate Leap incearca o reformulare majora a modului in care privim amenintarile climatice. Calvin sustine ca cea mai mare problema a noastra nu mai este reprezentata de viitoarele emisii si de evolutia climei, ci de excesul de CO2 pe care il avem deja si de salturile climatice care au inceput deja.

Printre interesele sale de cercetare se numara circuitele excitatorii recurente ale cortexului cerebral utilizate pentru versiunile de o fractiune de secunda ale "bootstrap-ului" darwinist al calitatii, marirea de patru ori a creierului hominidelor in timpul erei glaciare si reorganizarea creierului pentru limbaj si planificare in timpul "Big Bang-ului mintii", care a avut loc acum aproximativ 50.000 de ani, la mult timp dupa ce creierul nostru a ajuns la dimensiunea actuala.

Cel mai indraznet pas al sau, in monografia sa de cercetare The Cerebral Code, apare atunci cand sugereaza ca modelul potentialelor de actiune din orice minicoluna neocorticala poate fi reprodus si raspandit in cortex ca o bucata de cod software si poate fi "redat" pe milioane de alte minicercuri, la fel cum se poate reda un milion de copii ale unui CD pe un milion de CD playere. Printre celelalte titluri ale sale se numara The Throwing Madonna, The Cerebral Symphony, The River That Runs Uphill (1996) si How Brains Think (1996). Lingua ex Machina, scrisa impreuna cu Derek Bickerton, este despre evolutia limbajului structurat.

Opera: Inside the Brain (1980); The throwing Madonna (1983); The river that runs uphill (1986); The cerebral symphony (1990); The ascent of mind: Ice Age climates and the evolution of intelligence (1991); How the Shaman stole the moon: the search of ancient prophet-scientists: from stonehenge to the Grand Canyon (1991); Conversations with Neil's Brain: the neural nature of thought and language (cu George A. Ojemann); How brains think (1996, Cum gandeste creierul); The cerebral code (1996); Lingua ex Machina (2000, cu Derek Bickerton); A brain for all seasons (2002); A Brief History of the Mind (2004, O scurta istorie a mintii); Almost us: oortraits of the apes (2005); Global Fever: how to treat climate change (2008); The great CO2 cleanup: why abrupt climate shifts make it urgent (2011); The Great CO2 cleanup: backing out of the danger zone (2012); Extreme weather and what to do about it (2019).
Cărți populare scrise de William H. Calvin: Cum gandeste creierul

sus