Filtre:
Edituri
 Herald(11) Esoteris(2) Atanor(1) Dexon(1) Bucuresti(1) Antet(1) Best Business(1)
Pret
  10 - 20 Lei (1)  20 - 50 Lei (2)
An aparitie
19752022
Limba
 Romana(17) Italiana(1)
Coperti
 Brosate(18)
Colectii
 Sepher(1) Esoterica(1)

Filtrează
Cărțile lui Papus (Dr. Gerard Encausse)
Ordonează
Pagina: 1
Cărțile lui Papus (Dr. Gerard Encausse)
Despre Papus

Gerard Anaclet Vincent Encausse (n. 13 iulie 1865 - d. 25 octombrie 1916), al carui pseudonim ezoteric era Papus, a fost medicul francez de origine spaniola, hipnotist si popularizator al ocultismului, care a fondat Ordinea Martinista moderna.

Gerard Encausse s-a nascut la A Coruna, in Spania, dintr-o mama spaniola si un tata francez, Louis Encausse, chimist . Cand avea patru ani, familia s-a mutat la Paris, iar el si-a primit educatia acolo.

In tinerete, Encausse a petrecut cea mai mare parte din timp la Bibliotheque Nationale studiind Cabala, tarotul ocult, magia, alchimia si scrierile lui Eliphas Levi. La scurt timp dupa ce a fost fondata de Madame Blavatsky in 1884-1885, s-a alaturat Societatii Teozofice Franceze, dar a demisionat curand dupa aderare, pentru ca nu-i placea accentul societatii asupra ocultismului estic. In 1888 a fondat propriul grup, Ordinul Cabalistic al Trandafirilor-Croix . In acelasi an, el si prietenul sau, Lucien Chamuel, au fondat Librarie du Merveilleux si revista L’Initiation, care a ramas in publicare pana in 1914.

In decembrie 1889, Papus a format un grup care organizeaza cercetari, cursuri si conferinte cu privire la diferitele aspecte ale ezoterismului occidental, Grupul Independent de Studii Esoterice (GISE), care a devenit cercul exterior al Ordinii Martiniste. Aceasta miscare, din care Papus este unul dintre sufletele active, a hranit literatura si artele vremii. Lucrarile lui Papus au marcat si tinerii pictori cunoscuti ca Nabis.

Encausse a fost, de asemenea, membru al Fratiei ermetice a luminii si a ordinului ermetic al templului Zorii Aurii din Paris, precum si a Memphis-Misraim si, probabil, a altor organizatii ezoterice sau paramasonice, precum si autor al mai multor carti oculte. In afara activitatilor sale paramasonice si Martiniste, el a fost si un student spiritual al vindecatorului spiritualist francez, Anthelme Nizier Philippe, „Maitre Philippe de Lyon”.

In ciuda implicarii sale in ocultism si grupuri ocultiste, Encausse a reusit sa gaseasca timp pentru a urma mai multe studii academice conventionale la Universitatea din Paris. A primit diploma de doctor in medicina in 1894 la depunerea unei disertatii de anatomie filozofica. A deschis o clinica in rue Rodin, care a avut un real succes.

La 24 iunie 1908 a organizat Conferinta Internationala Masonica la Paris; la aceasta conferinta l-a intalnit pentru prima data pe Theodor Reuss, care i-a acordat licenta pentru infiintarea unui Consiliu General Suprem al Riturilor Unite ale Masoneriei Antice si Primitive ale Marelui Orient al Frantei. In 1913 a fost ales in functia de Mare Hierofant (conducator international) al Ritului Antic si Primitiv Memphis-Mitzraim.

La izbucnirea primului razboi mondial, Encausse s-a alaturat corpului medical al armatei franceze. A contractat tuberculoza in timp ce lucra intr-un spital militar si a murit la Paris la 25 octombrie 1916, la varsta de 51 de ani.

Opera: Ocultismul contemporan (1887), L'Occultisme (1890), Tratat metodic asupra stiintei oculte (1891), Cabala. Traditia secreta a Occidentului, Stiinta magilor si aplicatiile sale teoretice si practice (1892), Le Diable et l'occultisme (1895), La Russie Aujourd'hui (1902), Kabbala, stiinta secreta (1903), Le Tarot Divinataire (1909), Cartea norocului 1908), Reincarnarea (1912).

Cărți populare scrise de Papus: KabbalaReincarnareaStiinta numerelor

sus