Kabbala

Edițiile aflate acum în stocul anticariatului PrintreCarti.ro - Comandă online!


Papus - Kabbala
Kabbala provine de la un cuvânt din ebraică care se traduce prin ceva ce trece prin mai multe generații, o tradiție care se primește și se păstrează de-a lungul timpului.
Papus, pe numele său real Dr. Gerard Encausse (1865-1916) a fost un ocultist francez, pasionat de tot ceea ce ține de Tarot, magie, alchimie și cercetător al tradițiilor Kabbalei. Printre lucrurile pe care le-a făcut de-a lungul vieții sale se află pe un loc important în istorie faptul că a fost medic în Armata Franceză în timpul Primului Război Mondial, dar și faptul că a fost medicul și consilierul ocultist al țarului Nicolae al II-lea și țarinei Alexandra, pe care i-a avertizat în legătură cu intențiile lui Rasputin. În anul 1888 a co-fondat propriul său grup ,,Ordinea Kabbalistică a Crucii Roz”, și tot în același an, împreună cu prietenul lui Lucien Chamuel au fondat revista lunară ,,Inițierea”, care s-a publicat până în anul 1914. Papus s-a inspirat din scrierile lui Eliphas Levi. Deși și-a dedicat viața ocultismului și ritualurilor oculte, aproape obsesiv, a fost un student eminent al Universității din Paris. A primit diploma de Doctor în Medicină în anul 1984, după ce a susținut disertația în filosofia anatomiei, iar mai apoi a deschis o clinică care a avut un succes neașteptat. Cu toate că studia lumea ocultă și și-a dedicat o bună parte din viață acestei lumi, el a decedat la vârsta de 51 de ani, la Paris, în timpul Primului Război Mondial, la data de 24 octombrie, 1916, de tuberculoză, pe care o luase din spitalul militar la care lucra.
Cartea sa despre tradiția Kabbala a fost publicată pentru prima dată în anul 1892. Cartea se regăsește la noi pe site la editura Herald, în ediții diferite (2005, 2008, 2018).
Cartea este ca un manual cu regulile teoretice și practice ale științei oculte, făcând o introducere în știința sacră a evreilor și lecțiile ezoterice ale Creștinismului. Practic, reprezintă un sistem metafizic prin care se creează o legătură cu Universul și Divinitatea. Autorul oferă în lucrarea sa informații și explicații detaliate despre ceea ce înseamnă tradiția Kabbalei atât cât este accesibilă oamenilor. Kabbala este o știință străveche a evreilor, care putea foarte bine să poarte și numele de ,,matematica gândirii umane”, fiind capabilă să rezolve toate ecuațiile în manieră de suflet, corp și spirit, părți în care, de altfel, se divide această lucrare. Cele trei regiuni sunt: natura animalică, care se referă mai mult la spiritul animalic și nu la corpul fizic, natura rațională și locul individualității (Nephesh, Ruach, Neshamash). Acestea construiesc un sistem: principiul întregului este dat de locul individualității al spiritului animalic, regiunea fizică este dată de natura rațională a spiritului animalic și spiritul animalic al spiritului animalic, iar în accepțiunea lui Zohar, acestea reprezintă și formează Omul. Cartea oferă ideilor claritatea și acuratețea riguroasă a numerelor. Rezultatele sale în ceea ce privește mintea sunt infailibilitatea și pacea profundă a inimii, trezind dorința de Adevăr, Frumusețe și Bine.


sus