Filtre:
Edituri
 Nemira(3) Penguin Books(1) Windmill Books(1)
Pret
An aparitie
20162023
Limba
 Romana(3) Engleza(2)
Coperti
 Brosate(5)
Colectii

Filtrează
Carti Amor Towles
Ordonează
Pagina: 1
Carti Amor Towles
Despre Amor Towles

Autor de romane american, s-a nascut si a crescut in suburbia Bostonului, Massachusetts. Provine dintr-o familie veche de WASP (White Anglo-Saxon Protestant), cu radacini adanci ce dateaza din perioada Mayflower. A absolvit Universitatea Yale si detine un masterat in literatura engleza de la Universitatea Stanford. Desi a visat sa devina scriitor, dupa absolvire, Towles a intrat in domeniul bancar de investitii, unde si-a construit o cariera solida. Insa, pasiunea pentru scris nu l-a parasit niciodata.

La mijlocul varstei de 40 de ani, Towles a decis sa revina la aspiratiile sale literare si a inceput sa lucreze la primul sau roman, Rules of Civility (Regulile civilitatii), publicat in 2011. Cartea a fost un succes rasunator, permitandu-i lui Towles sa renunte la cariera sa din banci pentru a se dedica complet scrisului. In perioada tineretii sale, Towles a avut sansa de a-l avea ca mentor pe Peter Matthiessen, un romancier renumit si unul dintre fondatorii revistei The Paris Review. Aceasta influenta l-a ajutat sa-si slefuiasca talentul literar si sa-si gaseasca propria voce in scris.

Dupa succesul primului sau roman, Towles a lansat A Gentleman in Moscow (2016, Un gentleman la Moscova), care a fost finalist pentru Kirkus Prize for Fiction. Romanul urmareste povestea contelui Rostov, un aristocrat rus condamnat la detentie pe viata in Hotelul Metropol din Moscova de catre regimul stalinist in anii 1920. Desi intriga pare restrictiva, povestea este complexa si captivanta, acoperind treizeci de ani de evenimente istorice si personale. Al treilea sau roman, The Lincoln Highway (2021, Autostrada Lincoln), este situat in Nebraska in 1952, in contextul economic postbelic si al umbrelor celui de-al Doilea Razboi Mondial. Povestea urmareste aventurile a patru baieti, dintre care trei au avut probleme cu legea. Actiunea se desfasoara pe parcursul a noua zile si traverseaza mare parte a Statelor Unite, de la Nebraska pana la New York City.

Romanele sale au primit aprecieri critice si comerciale, fiind incluse pe lista de bestselleruri a New York Times si traduse in peste 30 de limbi. Vanzarile insumate ale cartilor sale depasesc milioane de exemplare. Astazi, Amor Towles locuieste in Manhattan, New York, impreuna cu sotia sa si cei doi copii. In afara de romanele sale, Towles este autorul colectiei de povestiri Eve in Hollywood (2013), care insoteste Rules of Civility. A scris introducerea la editia Scribner's 75th anniversary edition of Tender Is the Night, de F. Scott Fitzgerald. In ciuda carierei sale initiale in finante, Towles a reusit sa isi transforme pasiunea pentru scris intr-o ocupatie de succes, aducand contributii semnificative la literatura contemporana prin operele sale inspirate de istorie si umanitate.

Opera: Rules of Civility (2011, Regulile jocului); A Gentleman in Moscow (2016, Un gentleman la Moscova); The Lincoln Highway (2021, Autostrada Lincoln).
Cărți populare scrise de Amor Towles: Un gentleman la Moscova

sus