Filtre:
Edituri
 Polirom(3) Hasefer(1) Faber and Faber(1) Atlantic Books(1) Picador(1)
Pret
  20 - 50 Lei (1)
An aparitie
20002021
Limba
 Romana(4) Engleza(3)
Coperti
 Brosate(7)
Colectii
 Biblioteca Polirom(1)

Filtrează
Carti Andre Aciman
Ordonează
Pagina: 1
Carti Andre Aciman
Despre Andre Aciman

Scriitor de origine egipteana, in prezent profesor distins la Graduate Center of City University of New York, unde preda istoria teoriei literare si operele lui Marcel Proust. Cartea sa de memorii, Out of Egypt (1995), a castigat un premiu Whiting Writers' Award. Anterior a predat scriere creativa la New York University si literatura franceza la Princeton University. In anul 2009, Aciman a fost scriitor distins invitat la Universitatea Wesleyan.

Nascut in Egipt, unde stramosii sai sefarzi s-au stabilit in 1905, si-a petrecut copilaria intr-o casa in care franceza era principala limba vorbita, dar si italiana, greaca, ladino si araba. In 1965, parintii sai, proprietari ai unei fabrici de tricotaje, au decis sa se mute in Italia, iar patru ani mai tarziu, la New York. Andre a urmat cursurile Lehman College, City University of New York, unde a obtinut o diploma de licenta in engleza si literatura comparata, apoi s-a inscris la Universitatea Harvard, unde a obtinut un doctorat in limba engleza.

In anul 1977 a primit o bursa Guggenheim pentru a-si continua cercetarile in domeniul literaturii. De asemenea, a inceput sa scrie critica literara pentru revista The New Yorker. A fost numit profesor de scriere creativa la New York University si profesor de literatura franceza la Princeton University, iar in 2009 a fost profesor invitat la Wesleyan University. Apoi a predat teoria literara si opera lui Marcel Proust la City University of New York.

Autor al unei autobiografii, Out of Egypt (1995), si al unor eseuri despre exil precum False Papers (2000), Aciman marturiseste prin scrierile sale despre experienta sa de dezradacinare, fiind nevoit sa paraseasca Egiptul la varsta de 10 ani. Primul sau roman, Call Me by Your Name (2007), un succes mondial - aproape un milion de exemplare vandute in intreaga lume - si transpusa pe ecran de Luca Guadagnino intr-o adaptare la fel de populara.

Opera: Out of Egypt (1995); False papers: essays on exile and memory (2000); The Proust Project (2004); Call Me by Your Name (2007); Eight White Nights (2010); Harvard Square (2013); Enigma Variations (2017); Find Me (a novel) (2019); Homo Irrealis (2021).
Cărți populare scrise de Andre Aciman: Striga-ma pe numele tau

sus