Filtre:
Edituri
 Ion Creanga(4) Wordsworth Classics(3) Express Publishing(2) Bookidz(2) Penguin Books(2) Rao(2) Corint(2) Brown Watson(2) Alma Classics(1) Bloomsbury(1) Eli(1) Oxford University Press(1) Grosset and Dunlap(1) Usborne(1) Andreas(1) Maxim Bit(1) National(1) Davies Productions(1) Abbey Classics(1) Regis(1) Longman(1) Moscow(1) Vizual(1) Puffin Books(1) Compass(1) Collins Classics(1) Stepping Stone Book(1) Londra(1) Romcart(1)
Pret
  5 - 10 Lei (8)  10 - 20 Lei (2)  20 - 50 Lei (1)
An aparitie
19512020
Limba
 Engleza(28) Romana(13) [bilingv]Romana si engleza(1)
Coperti
 Brosate(31) Cartonate(10) Cartonate si supracoperta(1)
Colectii
 Childrens Classics(1) Piticul cu povesti(1) Cartile Copilariei(1) Clasici ai tineretii(1) Abbey Classics(1)

Filtrează
Carti Anna Sewell
Ordonează
Pagina: 12
Carti Anna Sewell
Despre Anna Sewell

Autoare de origine britanica ce a trait intre anii 1820-1878. S-a nascut in Yarmouth, Norfolk, iar cea mai mare parte a educatiei formale a primit-o acasa. Tatal ei a fost Isaac Phillip Sewell, iar mama ei, Mary Wright Sewell, a fost o autoare de succes de carti pentru copii; Anna a ajutat-o la editarea lor. Mama Annei a fost mult timp o forta calauzitoare în viata ei.

În 1822, afacerea tatalui ei, un mic magazin, a dat faliment, iar familia s-a mutat în Dalston, Londra.  Viata era dificila pentru familie, iar Isaac si Mary erau nevoiti sa îi trimita frecvent pe ea si fratele sau la parintii lui Mary (Buxton, Norfolk). In anul 1832, familia s-a mutat din nou, de data aceasta la Stoke Newington, iar Sewell a mers pentru prima data la scoala.

La varsta de paisprezce ani, Anna a cazut în timp ce se întorcea de la scoala, accidentandu-si grav ambele glezne. Cand Anna avea 16 ani, tatal ei a acceptat un loc de munca în Brighton, în speranta ca unui efect pozitiv a climei asupra sanatatii ei. In anul 1845, familia s-a mutat in Lancing. Starea ei nu s-a imbunatatit, asa ca a calatorit in Europa pentru a continua sa caute tratament. Cand s-a intors, a continuat sa isi urmeze parintii dintr-un loc in altul, inclusiv in Wick si Bath.

Desi avea dificultati de mers, putea sa conduca o trasura trasa de cai.In timp, a inceput sa nutreasca o compasiune profunda pentru aceste animale nobile. Aceasta s-a transformat într-o dragoste sincera pentru cai, si a început sa se preocupe din ce în ce mai mult de starea lor de bine si de tratamentul care li se cuvine. Observand cu tristete maltratarea si abuzurile practicate asupra acestor creaturi frumoase, Anna s-a hotarat sa ia atitudine si sa ia pozitie.

A inceput sa scrie Black beauty in anul 1871, dupa ce s-a imbolnavit de o boala progresiva care a tinut-o in casa pentru tot restul vietii. In 1877 a finalizat cartea. Pana atunci, starea ei de sanatate era atat de precara incat abia mai putea sa se ridice din pat. Ii era atat de greu sa scrie, incat era nevoita sa ii dicteze mamei sale.

Cartea, publicata in anul 1878, este o autobiografie fictiva a unui cal bland de rasa mare, a avut un scop moral puternic si se spune ca a avut un rol esential în abolirea exploatarii cailor. Desi Sewell a murit la doar 5 luni dupa ce a publicat singurul ei volum, acesta a devenit si ramane un clasic, vanzandu-se în peste 50 de milioane de exemplare in 50 de limbi. Romanul a fost adaptat de mai multe ori pentru televiziune si film.
Cărți populare scrise de Anna Sewell: Black beauty

sus