Filtre:
Edituri
 Humanitas(10) Bloomsbury(3) Penguin Books(3) Bloomberg Press(1)
Pret
  20 - 50 Lei (4)
An aparitie
20062019
Limba
 Romana(10) Engleza(7)
Coperti
 Brosate(16) Cartonate si supracoperta(1)
Colectii
 Memorii Jurnale(2) Convorbiri Corespondenta Portrete(1)
Filtrează
Carti Elizabeth Gilbert
Ordonează
Pagina: 1  
Carti Elizabeth Gilbert
Despre Elizabeth Gilbert

Elizabeth Gilbert s-a nascut la 18 iulie 1969, in Connecticut. A devenit celebra odata cu publicarea volumului autobiografic Mananca, roaga-te, iubeste (2006), bestseller international (ecranizat in 2010, cu Julia Roberts si Javier Bardem in rolurile principale) care a ajuns la vanzari record de 30 000 de exemplare in mai putin de un an.

A crescut la o mica ferma de arbori, impreuna cu sora ei, romanciera si istorica Catharine Gilbert Murdock (autoarea Reginei lactate, prima dintr-o serie pentru adolescenti). A urmat Universitatea din New York si a absolvit in 1991, cu o licenta in stiinte politice. Pe langa faptul ca a scris carti, a lucrat constant ca jurnalist. In cea mai mare parte a anilor 1990, ea a fost angajata la SPIN Magazine, unde a cronicizat diverse persoane si subculturi, acoperind totul, de la Bunnle Buckle Bunnle pana la constructia din China a frontului Three Gorges.

Volumul de povestiri Pelerinii (Premiul Pushcart in 1997 si nominalizare pentru Pen/Hemingway Award in 1998) reprezinta debutul ei literar. Au fost urmate de romanul Stern Men (2000), volumul non-fiction Ultimul barbat american (2002), finalist in competitia pentru doua premii semnificative - National Book Award si National Book Critics Award, si Committed (2010). De asemenea, a scris pentru publicatii precum The New York Times Magazine, Real Simple, Allure, Travel and Leisure si O, Revista Oprah (unde memoria ei Mancati, rugati-va, iubiti) a fost extrasa in martie 2006. A fost colaborator la emisiunea publica de radio Aceasta viata americana si a aparut de mai multe ori la Seria de lectura a cartii Little Gray a lui John Hodgman, mai ales in timpul Prelegerii patru pe tema Sugestii pentru cantare publica.

In ultimii ani, Gilbert a locuit in Frenchtown, New Jersey, alaturi de sotul ei, Jose Nunes, pe care l-a cunoscut in Bali (asa cum este consemnat in memoria sa Eat, Pray, Love). S-au casatorit in 2007 si conduc un magazin de import asiatic numit Two Buttons. In iunie 2016 s-a anuntat ca s-au separat.

sus