Filtre:
Edituri
 Art(9) Sceptre(2) Penguin Press(1)
Pret
  20 - 50 Lei (1)
An aparitie
20152022
Limba
 Romana(9) Engleza(3)
Coperti
 Brosate(12)
Colectii

Filtrează
Carti Fredrik Backman
Ordonează
Pagina: 1
Carti Fredrik Backman
Despre Fredrik Backman

S-a nascut la 2 iunie 1981, in Brannkyrka, o suburbie imediat sudica a Stockholmului (Suedia). Este cronicar, blogger si unul dintre cei mai populari scriitori suedezi contemporani. S-a nascut la Brannkyrka, in Soderort. Cartile sale au fost traduse in peste treizeci si cinci de limbi.  A crescut in Helsingborg si a studiat religia comparata, dar a renuntat si a devenit sofer de camion.

In anul 2006 se lansa, Xtra. Backman lucreaza ca redactor pentru acest ziar dupa ce a trecut testul de redactare a unui articol. Anul urmator a primit ocazia de a lucra pentru revista Moore Magazine din Stockholm. El a scris si in timpul Jocurilor Olimpice de iarna din 2010. Doi ani mai tarziu a devenit redactor la Metro. In luna mai a anului 2015 si-a incheiat activitatea de blogger pentru a se dedica in intregime scrierii romanelor sale.

Inca de la debutul sau cu cele doua lucrari si-a facut in lumina reflectoarelor ca scriitor remarcabil. Primul sau volum este romanul En man som heter Ove (2012; traducere in limba engleza: A Man Called Ove/in limba romana: Un barbat pe nume Ove), iar celalalt este non-fictiune - Saker min son behover veta om varlden (2012, Things that my son needs to know about the world).

En man som heter Ove (A Man Called Ove/ Un barbat pe nume Ove) relateaza o poveste plina de umor despre viata dulce - amara a unui pensionar si mizantrop vaduv. Romanul a obtinut un mare succes international, fiind si adaptat pentru cinematografie. Ecranizarea a fost nominalizata la Oscar pentru Cel Mai Bun Film Strain (2016) si a fost desemnata Cea mai buna comedie a anului (la Premiile  Academiei Europene de Film - 2016). Saker min son behover veta om varlden s-a bazat pe propriile sale experiente de parinte, si a etichetat-o ca fiind un ghid pentru parinti disfunctionali si a facut o intelegere conform careia editorul sau trebuia sa publice cartea pentru a putea publica A Man Called Ove.

Al doilea roman al sau, Min mormor halsar och sager forlat, a fost publicat in anul 2013, si a fost tradus in limba engleza sub titlul My grandmother asked me to tell you she’s sorry, precum si in limba romana, sub titlul Bunica mi-a zis sa-ti spun ca-i pare rau. Acesta a fost selectionat pentru International Dublin Literary Award Ireland (2017). Cel mai recent roman al sau se numeste Vinnarna, si a fost publicat in anul 2022). Scriitorul locuieste la Stockholm impreuna cu sotia sa, Neda Shafti Backman. impreuna au doi copii.

Opera: En man som heter Ove (2012, in limba engleza: A Man Called Ove/in limba romana: Un barbat pe nume Ove); Saker min son behover veta om varlden (2012, Things my soon needs to know about the world); Min mormor halsar och sager forlat (2013, in limba engleza: My grandmother asked me to tell you she’s sorry/in limba romana: Bunica mi-a zis sa-ti spun ca-i pare rau); Beartown/The Scandal (2017, Scandalul); Vi mot er (2017, Noi contra voastra); Folk med angest (2019, in limba engleza: Anxious people/in limba romana: Oameni anxiosi); Vinnarna (2022, Invingatorii).
Cărți populare scrise de Fredrik Backman: Oameni anxiosiScandalulUn barbat pe nume Ove

sus