Filtre:
Edituri
 Trei(9) Phoenix(2) Tritonic(2) Weidenfeld and Nicolson(1) Scherz(1) Crown Publishers(1) France Loisirs(1) Crime Scene(1)
Pret
  10 - 20 Lei (1)
An aparitie
20072018
Limba
 Romana(12) Engleza(4) Germana(1) Franceza(1)
Coperti
 Brosate(17) Cartonate si supracoperta(1)
Colectii
 Fiction Connection(8) Crime Scene(1)

Filtrează
Carti Gillian Flynn
Ordonează
Pagina: 1
Carti Gillian Flynn
Despre Gillian Flynn

Autoare americana si critic de televiziune pentru Entertainment Weekly. Lucrarile ei au fost publicate in patruzeci de limbi si au fost publicate in douazeci si opt de tari. S-a nascut la 24 februarie 1971 (Kansas City, Missouri), si a crescut in Kansas City, unde ambii parinti au predat.

A urmat cursurile Universitatii din Kansas, absolvind cu o diploma de licenta in engleza si jurnalism (1994). Dupa o perioada de doi ani la o revista de specialitate din Los Angeles, Flynn a urmat Universitatea Northwestern, absolvind la Medill School of Journalism cu o diploma de master (1997).

Desi initial a intentionat sa devina reporter de investigatii, Flynn s-a considerat nepotrivita pentru natura intruziva a slujbei si a ales sa lucreze pentru revista pentru periodicul U.S. News & World Report, inainte de a accepta un post de redactor pentru revista Entertainment Weekly. In ultimii ei patru ani aici, Flynn a fost criticul TV (cel mai bun show TV din toate timpurile: The Wire).

Romanul de debut al lui Flynn (2006), misterul literar Sharp Objects (Obiecte ascutite), a fost finalist al Premiului Edgar si castigator a doua dintre premiile Britain’s Dagger – prima carte care a castigat mai multe premii CWA Daggers intr-un an. Ulterior, Flynn a avut un rol activ in adaptarea Sharp Objects intr-un serial TV cu Amy Adams, difuzat in 2018.

Cel de-al doilea roman, Dark Places (Locuri intunecate), bestsellerul New York Times din anul 2009, a fost preferatul recenzentilor din New York, „Weekend TODAY Top Summer Read”, Publishers Weekly „Cea mai buna carte din 2009” si „Chicago Tribune Favorite Fiction”. In 2015 a fost lansata adaptarea filmului cu Charlize Theron in rolul principal.

Al treilea sau roman, Gone Girl, a fost o senzatie internationala care a petrecut peste o suta de saptamani pe listele cu bestselleruri din New York Times. Gone Girl (Fata disparuta) a fost desemnata una dintre cele mai bune carti ale anului de catre People Magazine si Janet Maslin la New York Times.

Nominalizata atat la Premiul Edgar, cat si la Premiul Anthony pentru cel mai bun roman, Flynn a scris scenariul pentru adaptarea lui David Fincher din 2014 pe marele ecran, cu Ben Affleck si Rosamund Pike. Pentru aceasta realizare a fost nominalizata pentru Golden Globe, Writers Guild of America Award si BAFTA Award for Best Adapted Screenplay.

Carti publicate: Sharp Objects (2006); Dark Places (2009, Locuri intunecate); Gone Girl (2012, Fata disparuta); The Grownup (2014); Utopia (2020, scenariu televiziune).
Cărți populare scrise de Gillian Flynn: Fata disparutaObiecte ascutiteLocuri intunecate

sus