Filtre:
Edituri
 Litera(5) Picador(2)
Pret
An aparitie
20132023
Limba
 Romana(5) Engleza(2)
Coperti
 Brosate(5) Cartonate si supracoperta(2)
Colectii
 Carte pentru toti(1)

Filtrează
Carti Hanya Yanagihara
Ordonează
Pagina: 1
Carti Hanya Yanagihara
Despre Hanya Yanagihara

Autoare și editoare americana, cunoscuta pentru romanele sale "The People in the Trees și A Little Life. De asemenea, ea deține funcția de redactor senior la The New York Times Style Magazine. A fost selectată pentru mai multe premii după publicarea celui de-al doilea roman al său, A Little Life. In anul 2015 a fost una dintre finalistele pentru National Book Award, iar romanul a fost de asemenea, preselecționat pentru Man Booker Prize.

Hanya Yanagihara s-a născut la 20 septembrie 1974, în Los Angeles, California. Tatăl ei, Ronald Yanagihara, este hematolog. Familia s-a mutat foarte des din cauza slujbei tatălui ei pe tot parcursul copilăriei lui Hanya. Familia tatălui ei a trăit în Hawaii timp de mai multe generații și are origini japoneze; mama ei este sud-coreeană și s-a născut în Seul. Yanagihara a crescut mutându-se frecvent și a locuit în diverse state americane, printre care New York, Hawaii, California și Texas.
După ce a terminat liceul în Hawaii, a urmat cursurile Colegiului Smith, un colegiu de arte liberale destinat exclusiv femeilor din Massachusetts. Yanagihara a absolvit în 1995 și s-a mutat la New York. Și-a început cariera lucrând ca publicistă și, în cele din urmă, a început să scrie pentru Conde Nast Traveler, unde a devenit ulterior editor.

Și-a început cariera la New York, unde a lucrat în departamentul de publicitate al Vintage Books, lucrând pentru mai multe edituri newyorkeze. În perioada 1998-2008, a editat The Asian Pacific American Journal, înainte de a se alătura Conde Nast Traveler în 2005. Rubrica ei Word of Mouth a fost nominalizată pentru un premiu National Magazine Award în 2007.

Cand a publicat primul ei roman, The People in the Trees (2013), Yanagihara inca lucra la Conde Nast Traveler. Volumul s-a bazat parțial pe viața cercetătorului și medicului american Daniel Carleton Gajdusek. Cartea a primit recenzii bune, iar ea a fost lăudată de The New York Times și The Guardian. Acest roman a primit recenzii foarte favorabile și a consacrat-o pe Yanagihara ca o nouă voce notabilă în domeniul ficțiunii.

În 2015, Yanagihara a început o nouă slujbă ca redactor-șef la The New York Times Style Magazine. Autoarea a declarat ca s-a confruntat cu multe critici pentru că a ales o astfel de slujbă după ce a fost o romancieră de succes. De altfel, oamenii au judecat-o pentru aceasta alegere, deoarece considerau că o astfel de slujbă nu ar face dreptate abilităților sale. Tot in 2015 a publicat al doilea ei roman, A little life (O viata marunta).
Cărți populare scrise de Hanya Yanagihara: O viata marunta

sus