Filtre:
Edituri
 Nemira(5) Head of Zeus(4)
Pret
An aparitie
20132022
Limba
 Romana(5) Engleza(4)
Coperti
 Brosate(9)
Colectii
 Nautilus(1)

Filtrează
Carti Liu Cixin
Ordonează
Pagina: 1
Carti Liu Cixin
Despre Liu Cixin

Inginer informatician chinez si scriitor chinez de science-fiction, a castigat de opt ori premiul Galaxy Award (Hugo chinezesc) si a castigat premiul Nebula chinezesc. Absolvent al Universitatii de Conservare a Apelor si Energie Electrica din China de Nord in 1988, a lucrat ca inginer la o centrala electrica din Yangquan, provincia Shanxi. Cixin Liu a castigat de noua ori premiul Science Fiction Galaxy Award (cel mai prestigios premiu al genului) si o data premiul Xingyun (Nebula) pentru cateva dintre operele sale de fictiune.

In anul 2006 a publicat romanul The Three-Body Problem, primul volum al unei trilogii. In acelasi an a castigat premiul Chinese Science Fiction Galaxy Award. Publicat in fascicule in revista Science Fiction World, a fost publicat integral in 2008 si a devenit unul dintre cele mai populare romane science-fiction din China.. Cel de-al doilea volum, The Dark Forest, a fost publicat in 2008. Death's End (2010) este cel de-al treilea volum al trilogiei. A castigat premiul Locus pentru cel mai bun roman science-fiction 2017 si a fost nominalizat la Premiul Nebula.

In februarie 2019 a fost lansata o adaptare cinematografica a povestirii sale scurte The Wandering Earth in China, si a ajuns direct pe locul 2 in box office timp de doua saptamani. De asemenea, in 2016 a fost lansata si o adaptare a romanului The Three-Body Problem. Intr-un interviu acordat New York Times, Barack Obama a laudat romanul pentru ca l-a ajutat sa isi mentina o perspectiva globala in timpul stresului din timpul presedintiei sale.

Publicarea romanului China 2185 l-a transformat, de asemenea, in primul autor de romane cyberpunk din China, inspirat de evenimentele de la Tian'anmen din 1989. Autorul chinez sustine ca a fost puternic influentat de autori precum George Orwell si Arthur C. Clarke. Lucrarile sale au avut un succes urias in tara sa natala, situandu-se in mod constant printre cele mai bine vandute carti in librarii si pe suport digital.

Criticii chinezi l-au identificat pe Liu ca fiind un "neo-clasicist", revenind la preocupari similare cu cele din Epoca de Aur anglofona a SF-ului, dar si la procesele didactice ale SF-ului chinezesc de la jumatatea si sfarsitul secolului XX, care valoriza atat cautarea stiintei in sine, cat si pe oamenii de stiinta care o urmareau.

Opera: trilogia The Three-Body Problem (2006 - 2010, cuprinde volumele The Three-Body Problem/Problema celor trei corpuri, The Dark Forest/Padurea intunecata, Death's End); The wandering Earth in China (Amintiri din trecutul Terrei).
Cărți populare scrise de Liu Cixin: Amintiri din trecutul Terrei

sus