Filtre:
Edituri
 Rao(5) Black Swan(3) Alfred A. Knopf(1) Random House(1) Penguin Books(1) Neues Leben(1) Wahlstroms(1) Scholastic(1)
Pret
  10 - 20 Lei (1)  20 - 50 Lei (3)
An aparitie
20052019
Limba
 Engleza(7) Romana(5) Germana(2) Franceza(1)
Coperti
 Brosate(10) Cartonate si supracoperta(4) Cartonate(1)
Colectii
 Biblioteca Rao(1)

Filtrează
Carti Markus Zusak
Ordonează
Pagina: 1
Carti Markus Zusak
Despre Markus Zusak

Markus Zusak a venit pe aceasta lume pe 23 iunie 1975 in Sydney, Australia. Parintii sai, Helmut si Lisa, au emigrat din Austria si Germania in Australia la sfarsitul anilor 1950. A inceput sa scrie la 16 ani si in cele din urma a terminat primul sau manuscris la 18. Cu toate acestea, manuscrisul a ramas nepublicat (Rockman 2008).

Initial, Zusak a vrut sa devina pictor asa cum fusese tatal sau, dar a constatat ca nu are aptitudini pentru pictura. In schimb, Zusak a mers la facultate pentru o diploma de profesor. A lucrat ca portar si mai tarziu ca profesor de engleza la vechiul sau liceu. Desi trecusera cativa ani de cand Zusak scrisese primul sau manuscris, el a inceput sa scrie prima sa carte, The Underdog. Aceasta este prima carte dintr-o trilogie povestita de Cameron, cel mai mic copil din familia muncitoare Wolfe. A urmat-o rapid cu alte doua carti din aceeasi serie, Fighting Ruben Wolfe (2000) si When Dogs Cry (2001).

Aceste romane au fost primite mult mai bine si au beneficiat de o serie de premii. Fighting Ruben Wolfe a fost selectat pentru Consiliul pentru Carte pentru Copii din Australia (CBCA) Older Readers Book of the Year, numit Cartea Anului pentru Librari Australieni, a primit premiul Ethel Turner pentru literatura pentru tineri si a fost numita ALA Best Book for Young Adults. When Dogs Cry, cunoscuta si sub numele de Getting the Girl in SUA, a fost numita Young Adult Book of the Year de la Queensland Premier’s Literary Awards si a fost selectata pentru CBCA Older Readers Book of the Year.

In 2002 a publicat The Messenger (publicat sub numele de I Am the Messenger in Statele Unite). Laudata in Australia si in strainatate, cartea a primit premiul Michael L. Printz si premiul Book of the Year al Consiliului pentru copii (Australia) si a fost desemnata Bulletin Blue Ribbon Book si Publishers Weekly Best Book of the Year.

In anul 2006 a urmat The thief book (Hotul de carti), si a avut un succes mare la public. Romanul relateaza povestea orfanei Liesel Meminger, care descopera prietenia si isi gaseste o noua familie intr-un oras mic din Germania in timpul celui de-al doilea razboi mondial. Ea descopera, de asemenea, puterea cuvintelor si a cartilor, pe masura ce agenda nazista a lui Hitler ameninta sa distruga tot ceea ce a ajuns sa iubeasca. Zusak a ales subiectul pentru a impartasi povestile pe care i le-au spus parintii sai despre cresterea in Austria si Germania in timpul razboiului.

Zusak a primit numeroase premii pentru The Thief Book (Hotul de carti), inclusiv Distinctia Michael L. Printz si Premiul Kathleen Mitchell (Australia). A fost numita Best Book by the School Library Journal and the Young Adult Library Services Association (Cea mai buna carte de catre Jurnalul Bibliotecii Scolare si Asociatia Serviciilor de Biblioteca pentru Tineri), si a fost alegerea editorilor in Kirkus Review and Booklist. Zusak locuieste in Sydney, Australia, si continua sa scrie fictiune.

Carti: The Underdog (1999); Fighting Ruben Wolfe (2000); When Dogs Cry/ Getting the Girl (2001); The Messenger/I am the messenger (Mesagerul, 2002); The Book Thief (Hotul de carti, 2005); Bridge of Clay (2018).
Cărți populare scrise de Markus Zusak: Hotul de carti

sus