Filtre:
Edituri
 Tritonic(11) Arthur(9) Bloomsbury(7) Paladin(6) Headline(5) HarperCollins(3) DC Comics(2) Harper Torchbooks(2) Nemira(2) BBC(1) HarperCollins Publishers(1) Grafic(1) Nemi(1) Corgi Books(1)
Pret
  10 - 20 Lei (2)  20 - 50 Lei (4)
An aparitie
19912021
Limba
 Romana(31) Engleza(21)
Coperti
 Brosate(34) Cartonate(14) Cartonate si supracoperta(4)
Colectii
Filtrează
Carti Neil Gaiman
Ordonează
Pagina: 123
Carti Neil Gaiman
Despre Neil Gaiman

Neil Richard Gaiman s-a născut pe 10 noiembrie 1960 in Hampshire, Marea Britanie, iar acum locuiește in Statele Unite. Pasiunea pentru cărți a descoperit-o in copilarie, atunci când isi ruga parintii sa il lase la biblioteca pentru a citi lucrările lui J. R. R. Tolkien, Ursula K. LeGuin si Gene Wolfe. Gaiman și-a început cariera de scriitor în Anglia ca jurnalist. Prima sa carte a fost o biografie a lui Duran Duran si crearea ei a durat trei luni. Următoarea a fost biografia lui Douglas Adams. A fost numit unul dintre cei mai buni creatori de benzi desenate moderne, opera sa fiind apreciata de audiențe de toate vârstele. Gaiman apare în Dicționarul de Biografie Literară ca unul dintre primii zece scriitori postmoderni vii. A atras atenția mass-mediei si datorita faptului că, pe lângă a compune proză, este şi creator de poezie, participă la realizarea filmelor, este activ şi în jurnalism si scrie si versuri pentru cântece.

In 2001, Neil Gaiman a devenit unul dintre primii scriitori care şi-au creat un blog, care se bucura in prezent de peste un milion de cititori. Una dintre cele mai apreciate opere ale sale dedicate copiilor este Coraline,care a fost publicata in 2002 si a câștigat Premiul British Science Fiction, premiul american Elizabeth Burr, precum si premiile Hugo si Nebula. Lucrarea s-a bucurat si de adaptarea sa pentru un film de animatie care a obtinut premiul Bafta pentru cel mai bun film animat si a fost nominalizat la Oscar pentru aceeasi categorie. Neil Gaiman carti. Prima sa colecție de ficțiune scurta, dedicata adulților, a fost nominalizata pentru premiile MacMillan Silver Pen Awards din Marea Britanie ca fiind cea mai buna colecție de povesti de dragoste a anului.

Neil Gaiman este primul scriitor care a primește medaliile Newbery si Carnegie pentru aceeași lucrare. Datorita succesul sau care este in expansiune, Neil a fost numit un star rock al literaturii.

Cărți populare scrise de Neil Gaiman: Pulbere de steleZei americaniCoralineCartea cimitiruluiMitologie nordicaSandman

sus