Filtre:
Edituri
 Trei(6) Corint(2) Oneworld(2) Ember(1) Alfred A. Knopf(1) Random House(1) Rock the Boat(1)
Pret
  10 - 20 Lei (1)
An aparitie
20132021
Limba
 Romana(8) Engleza(6)
Coperti
 Brosate(13) Cartonate si supracoperta(1)
Colectii
 Fiction Connection(3)

Filtrează
Carti Amie Kaufman
Ordonează
Pagina: 1
Carti Amie Kaufman
Despre Amie Kaufman

Autoare Australiana de science-fiction si fantasy pentru tineri adulti. Este cunoscuta pentru trilogia Starbound si Unearthed, pe care le-a scris impreuna cu Meagan Spooner, pentru seria The Illuminae Files, scrisa impreuna cu Jay Kristoff, si pentru seria sa, Elementals. Cartile ei au fost publicate in peste 35 de tari. Licentiata in drept, istorie si literatura, are un master in rezolvarea conflictelor. Inainte de a se dedica scrisului, a lucrat ca mediator timp de sapte ani.

These Broken Stars, primul ei roman din trilogia Starbound, a fost scris impreuna cu Meagan Spooner. Volumul a fost un bestseller New York Times si a castigat un premiu Aurealis pentru cel mai bun roman Young Adult al anului. De asemenea, cartea a fost preselectata pentru un Golden Inky in cadrul Premiilor Inky din Australia si a fost desemnata de Huffington Post drept cel mai bun roman YA al anului 2013. Cel de-al doilea volum, This Shattered World, a fost premiat pentru cel mai bun roman fantasy si cel mai bun roman stiintifico-fantastic (2014), iar ultimul, Their Fractured Light, a fost nominalizat la Premiul Aurealis pentru cel mai bun roman stiintifico-fantastic (2015).

Primul roman din seria intitulata Illuminae a fost scrisa impreuna cu Jay Kristoff (al carei prim volum a fost publicat in 2015). A debutat pe locul 5 in topul New York Times Best Seller List Young Adult Hardcover si a ajuns in cele din urma pe locul 2. In noiembrie 2015, s-a anuntat ca Brad Pitt si compania sa de productie, Plan B Entertainment, au achizitionat drepturile cinematografice pentru Illuminae. A doua parte, Gemina, a debutat pe locul 3 in topul bestsellerurilor New York Times si a castigat Premiul Aurealis 2016 pentru cel mai bun roman SF. Aceasta a fost urmata de Obsidio, care a debutat pe locul 6 pe lista de serii pentru copii a New York Times, a fost bestsellerul nr. 1 pentru tineri adulti in Australia si bestseller USA Today.

Urmatoarea serie a lui Kaufman cu Spooner a inceput cu Unearthed (2018). In iunie 2017, inainte de publicarea cartii, s-a anuntat ca drepturile de ecranizare au fost achizitionate de Columbia Pictures, cu Doug Liman ca regizor si producator. Scenaristii au fost Jez Butterworth si John-Henry Butterworth. In prezent, Amie Kaufman este doctoranda in scriere creativa. Locuieste in Melbourne, impreuna cu sotul si fiica ei.

Opera: trilogia Starbound (2013-2015, cuprinde volumele These Broken Stars, This Shattered World si Their Fractured Light); seria Unearthed (2017-2018, cuprinde volumele Unearthed si Undying); seria The Illuminae Files (2015-2020, cuprinde volumele Illuminae, Gemina, Obsidio, Memento); trilogia Elementals (2018-2020, cuprinde volumele Ice Wolves, Scorch Dragons, Battle Born).
Cărți populare scrise de Amie Kaufman: Trilogia Constelatii

sus