Filtre:
Edituri
 Minerva(2)
Pret
An aparitie
20172020
Limba
 Romana(2)
Coperti
 Cartonate(2)
Colectii

Filtrează
Carti Bradley C. Birkenfeld
Ordonează
Pagina: 1
Carti Bradley C. Birkenfeld
Despre Bradley C. Birkenfeld

Profesionist in investitii renumit ca fiind cel mai important informator din istorie si autorul cartii Lucifer’s Banker Uncesored: The Untold Story of How I Destroyed Swiss Bank Secrecy (Bancherul diavolului. Necenzurat). El se dedica sustinerii initiativelor de denuntare a fraudelor si de eliminare a acestora. Ca urmare a actiunilor istorice ale lui Brad, riscurile si costurile pentru institutiile financiare care sustin evaziunea fiscala, frauda, coruptia si activitatile teroriste ale clientilor au crescut dramatic.

Birkenfeld este licentiat in economie la Universitatea Norwich din Vermont si detine un MBA (master) international de la American Graduate School of Business din Elvetia. In calitate de bancher privat international, el a dezvaluit modul in care UBS, cea mai mare banca din lume, i-a ajutat pe americanii ultra-bogati sa comita fraude fiscale de miliarde de dolari.

Dezvaluirile sale au spart fortareata impenetrabila a bancilor elvetiene, demonstrand ca institutiile financiare offshore au ajutat in mod sistematic evaziunea fiscala, coruptia si activitatile teroriste ale clientilor. Cazul sau a declansat schimbari monumentale in legile bancare, in codul fiscal federal si in tratatele fiscale internationale. In 2005, in ciuda unei cariere infloritoare care a cuprins Credit Suisse, Barclays Bank si UBS, Birkenfeld nu a mai putut pastra tacerea in legatura cu frauda fiscala facilitata de banci. Cand UBS i-a respins ingrijorarile, s-a adresat autoritatilor americane.

Birkenfeld a fost socat sa descopere ca, in acelasi timp in care coopera cu guvernul american, Departamentul de Justitie il urmarea cu perseverenta. A fost arestat si a executat treizeci de luni in inchisoarea federala. Dupa eliberare, Serviciul de Venituri Interne i-a acordat o recompensa pentru denuntare in valoare de 104 milioane de dolari, cea mai mare recompensa de acest fel din istorie. Cazul a declansat un efect de domino al investigatiilor internationale privind infractiunile secrete ale bancilor offshore, inclusiv Panama Papers si multe altele. In prezent pensionat, Birkenfeld este filantrop si sprijina eforturile de informare la nivel mondial.

Un thriller palpitant, Lucifer's Banker Uncensored este o fascinanta privire din culisele industriei bancare elvetiene secrete si o descriere cutremuratoare a sistemului de justitie al guvernului. Cititorii il vor urmari pe Birkenfeld si ii vor impartasi indignarea fata de incompetenta si posibila coruptie de la Departamentul de Justitie si il vor incuraja in timp ce ''loveste'' una dintre cele mai cunoscute si mai puternice banci din lume.
Cărți populare scrise de Bradley C. Birkenfeld: Bancherul diavolului

sus