Caridad Bravo Adams a fost o prolifică scriitoare mexicană de literatură romantică și de asemenea de telenovele. Părinții săi au fost actori și ea a intrat în această lume magică a televiziunii încă de mică. La 16 ani publică prima carte, apoi primește un rol într-un serial și scrie radiotelenovela Eu nu cred în bărbați, ce va deveni foarte populară pe plan local. Viața sa a fost ascunsă publicului însă dacă sunteți iubitoare ale acestui gen de cărți și filme vă recomand Tormenta des pasiones, Deborah sau Pecado mortal.
Romanul "Inimă sălbatică" a fost publicat pentru prima dată în 1957 după ce cu un an în urmă a servit ca scenariu de telenovelă. În limba română apare la editura Grenada în 1996 și la editura Orizonturi în 2017. Au existat trei seriale și două filme adaptate după carte, prima nu prea a avut succes în 1956 însă cea din 1993 ce a avut-o pe Edith Gonzalez în rolul principal a reușit să capteze atenția publicului de peste hotare.
Francisco Alcazar este un om bogat din Caraibe ce deține câmpuri de trestie de zahăr ce îi produc banii pe care oricine ar vrea să îi aibă. Este căsătorit cu Sofia, o femeie lipsită de compasiune și severă, dar care a dat naștere fiului lor, Andreas. Înainte de Sofia, bărbatul a avut o aventură cu o femeie ce a fost abuzată de soțul său și și ea i-a dăruit un fiu dar a murit când acesta avea trei ani. Lui Francisco nu i-a fost permis să recunoască copilul ca fiind al lui așa că a rămas orfan și a primit numele de "Juan fiul diavolului" fiindcă nu avea nume de familie. Tatăl său îl regăsește și îl cheamă să locuiască în casa sa sub pretextul că așa va avea și Andreas cu cine să se joace și chiar și după toate insistențele Sofiei de a fi dat afară, băiatul a rămas. Fericirea nu durează prea mult pentru că suferă un accident de călărie și decide să îi lase o scrisoare avocatului său în care să îi lase o parte frumoasă de moștenire lui Juan. De asemenea îl roagă pe Andreas să aibă grijă de el ca de fratele său, dar moare înainte de a-l recunoaște legal. Sofia îl dă afara pe Juan cu prima ocazie și îl trimite pe Andreas la un internat din Spania. Cel mic creste printre marinari și își face un renume în afacerile ilegale dar Noel Mancera reușește să îl aducă uneori pe linia de plutire. Tot de la el află cine îi este tatăl biologic da refuză să îi poarte numele. O întâlnește pe Aimee cu care crede că va întemeia o familie însă Andreas i-o ia înainte și îi oferă banii săi în schimbul frumuseții sale. Juan fiind obișnuit să tragă lumea în țeapă, o fură pe fată din propria casă iar de aici acțiunea începe să degenereze.


sus