Filtre:
Edituri
 Polirom(26) Vintage Books(5) Vintage(1) Anchor Books(1) Dark Horse Book(1)
Pret
  10 - 20 Lei (2)
An aparitie
20022022
Limba
 Romana(26) Engleza(8)
Coperti
 Brosate(29) Cartonate si supracoperta(3) Cartonate(2)
Colectii
 Biblioteca Polirom(11) Top 10+(9)
Filtrează
Carti Chuck Palahniuk
Ordonează
Pagina: 1  2  
Carti Chuck Palahniuk
Despre Chuck Palahniuk

La 21 februarie 1962 s-a nascut Chuck Palahniuk, autor american si jurnalist independent, renumit pentru romanul sau premiat intitulat Fight Club. Un scriitor plin de umor, imaginativ si supradotat, el isi eticheteaza scrierile ca fictiune transgresiva.

Cea mai mare parte a copilariei sale a petrecut-o intr-o casa mobila din Burbank, Washington. Cu toate acestea, dupa divortul parintilor sai, Palahniuk si fratii sai au fost trimisi sa locuiasca cu bunicii materni la o ferma de vite din statul Washingtonului de Est.

Palahniuk a studiat la Scoala de Jurnalism de la Universitatea din Oregon, pe care a absolvit-o in 1986. In anii de facultate, Palahniuk a activat la postul public national membru KLCC din Eugene. Dupa absolvire s-a mutat la Portland, Oregon, unde a intrat pe piata muncii ca jurnalist care lucra pentru ziarele locale. In cele din urma a parasit aceste functii pentru a lucra ca mecanic diesel pentru producatorul de camioane Freightliner si a ramas cu aceasta slujba pana cand cariera sa de scriitor a inceput sa infloreasca.

S-a intors la jurnalism numai dupa ce s-a impus ca romancier desavarsit. De asemenea, el a petrecut timp lucrand voluntar la un adapost, precum si la un centru de ingrijire paliativa, unde a insotit pacientii pentru a sustine intalnirile. Palahniuk a incetat sa mai faca voluntariat dupa ce un pacient de care s-a atasat a murit.

Palahniuk a inceput sa scrie fictiune in jurul varstei de treizeci de ani. Lucrarile sale initiale au fost respinse, mai ales din cauza continutului deranjant. Cu toate acestea, in anul 1995 a reusit sa publice una dintre nuvelele sale intr-o compilatie. Povestea a devenit o sursa de inspiratie si a evoluat in cel mai faimos roman al lui Palahniuk, Fight Club.

Succesul romanului a castigat atentia realizatorilor de la Twentieth Century Fox, care doreau sa adapteze romanul la ecran. Filmul cu acelasi nume a fost lansat in anul 1999. Dupa lansarea filmului, tot in 1999, Palahniuk a publicat inca doua romane, Survivor si Invisible Monsters. Acest an a marcat, de asemenea, o tragedie tulburatoare in viata lui Palahniuk; tatal sau a fost ucis de fostul iubit al unei femei cu care se intalnea. Femeia, Donna Fontaine, a fost, de asemenea, ucisa. Palahniuk a spus ca a inceput sa lucreze la romanul Lullaby dupa acest eveniment, pentru a-l ajuta sa faca fata traumei pierderii sale si a faptuitorului care a primit pedeapsa cu moartea.

Alte romane pe care le-a publicat Palahniuk sunt: Choke, care a fost, de asemenea, adaptat intr-un film, Lullaby, Diary (Jurnal), Haunted, Rant, Snuff, Pygmy, Tell All si Damned.

Printre nuvelele sale semnificative se numara Guts (2004), Fetch (2009), Loser (2010), Knock, Knock (2010) si Romance (2011). Palahniuk a produs si opere de non-fictiune precum Fugitive and Refugees: A Walk in Portland, Oregon (2003), Stranger Than Fiction: True Stories (2004) si You Do Not Talk About Fight Club: I Am.
Cărți populare scrise de Chuck Palahniuk: ApocalipsaBantuitiiFight clubMonstri invizibiliSufocare

sus