Istoria lumii de la Big Bang pana in prezent

Edițiile aflate acum în stocul anticariatului PrintreCarti.ro - Comandă online!


De-a lungul secolelor, istoria lumii a suferit schimbări majore. Fiecare etapă avea să contribuie la tabloul final al lumii moderne de astăzi. Deși s-au scris nenumărate manuscrise despre istoria lumii, acesta este unul dintre cele mai bine închegate. Autoarea noastră trece în revistă nu numai evenimentele cu puternic impact asupra societății, ci și personajele care au scris istorie și care au reușit să ne impresioneze și să ne marcheze.
Înaintea expansiunii orașelor, înaintea tratatelor care au adus pacea și democrația în Europa, au fost oamenii care au luptat pentru fiecare bucată de pământ, pentru fiecare clipă de independență, au fost aceia care au adus steagul păcii în Europa și nu numai. Cumva, incursiunea aceasta extraordinară este o lecție de istorie indispensabilă, iar Brown reușește să ne capteze atenția și să ne facă să privim diferit fiecare moment. Înainte de globalizare, au fost invadatorii, au fost regii și capetele încoronate care au adus victoria în Europa, care au semnat independența statelor, au creat legi și programe de recuperare financiară. Înainte de nou a fost vechi. Prin fiecare confruntare, lumea devine din ce în ce mai divizată în centre de putere, iar SUA își consolidează poziția de lider.
Statele europene devin independente, politica se face la masa negocierilor, nu pe câmpul de luptă, apare ideea războiului hibrid, a celui informatic, se concretizează alianțe și se organizează alegeri libere. Rusia devine o super putere nucleară, unele monarhii abdică, democrația ia avânt, la fel și consumerismul. Roboții iau locul oamenilor, marile companii farmaceutice comercializează suplimente și pastile pentru fel și fel de afecțiuni. Lumea întreagă este dominată de afaceri mici și mari, de giganți economici și tehnologici. Apar locurile de muncă private, se stabilește salariul minim și se delimitează zonele de interes ale lumii. Lumea a treia este izolată, statele suprapopulate sunt susținute de organizații caritabile și non profit, guvernele lumii aplică legi și reguli pentru imigranții din statele arabe. Violența crește alarmant, SUA legalizează portul armei, în Olanda prostituția și canabisul sunt legale, urmează ca alte state să decidă aceleași reglementări. Toate aceste fapte sunt consemnate cu pasiune de autoarea noastră în această carte care ne explică detaliat mersul lumii, din vechime până-n zilele noastre.
Lucrarea va fi extrem de căutată imediat după apariție, iar autoarea va fi invitată la fel și fel de conferințe pentru a-și susține crezul. Ea se bazează pe analize personale, pe tematici parcurse cu interes și pe călătoriile pe care le-a întreprins de-a lungul vremurilor. Cartea este o analiză nemaipomenită, care ne cucerește și ne determină să vrem să aflăm pe îndelete istoria lumii în care ne este dat să trăim. Deși astăzi lucrurile au luat o altă turnură, iar pe continent se desfășoară mai multe conflicte, cartea este încă valabilă și ne servește o lecție de istorie grandioasă.
Va fi tradusă în peste 30 de limbi de circulație internațională și o puteți găsi pe site-ul nostru în mai multe ediții: Litera (2009), Litera (2010).


sus