Filtre:
Edituri
 Da Silva(4) Uno(2) Blanche(1) Ardealul(1) King(1) Chisinau(1) Miron(1) Colemus(1) Dasilva(1)
Pret
  mai mic de 5 Lei (3)  5 - 10 Lei (6)  10 - 20 Lei (1)
An aparitie
19902001
Limba
 Romana(14) Franceza(1)
Coperti
 Brosate(15)
Colectii
 Loves whispers(2)

Filtrează
Carti Daniele Estelle
Ordonează
Pagina: 1
Carti Daniele Estelle
Despre Daniele Estelle

Scriitoare americana, cunoscuta mai ales pentru romanele sale de dragoste. Este cea mai bine vanduta autoare in viata si una dintre cele mai bine vandute autoare de fictiune din toate timpurile, cu peste 800 de milioane de exemplare vandute. Steel a publicat, de asemenea, fictiune si poezie pentru copii, precum si crearea unei fundatii care finanteaza organizatii legate de bolile mintale. S-a nascut sub numele Danielle Fernandes Dominique Schuelein-Steel (New York, SUA), dar si-a petrecut o mare parte din tinerete in Europa. Nascuta intr-o familie bogata, a primit o educatie "in stil francez".

Intoarsa in Statele Unite la varsta de 17 ani, si-a finalizat studiile si a inceput sa lucreze in domeniul publicitatii si al relatiilor publice. Un client, editorul de la Ladies' Home Journal, John Mack Carter, a incurajat-o sa se concentreze asupra scrisului, fiind impresionat de articolele ei ca freelancer. El i-a sugerat sa scrie o carte, ceea ce a si facut. Ulterior, s-a mutat la San Francisco si a lucrat ca redactor la Grey Advertising. Steel a finalizat primul ei manuscris la 19 ani, in timp ce era inca la Universitatea din New York. Si-a inceput cariera de scriitoare destul de modest, cu serii pentru copii precum Max si Martha si Freddie.

Primul ei roman, Going Home, a fost publicat in 1973. Romanul continea multe dintre temele pentru care scrierile sale vor deveni cunoscute, inclusiv o atentie deosebita acordata problemelor familiale si relatiilor umane. Relatia ei cu cel de-al doilea sot a influentat  Passion's Promise si  Now and Forever, cele doua romane care i-au lansat cariera. Odata cu succesul celei de-a patra carti, The Promise (1979, Promisiunea), a devenit membra a inaltei societati din San Francisco. Estelle a devenit celebra cand a inceput sa scrie, intr-un ritm rar intalnit pana atunci, volume mari care amestecau deznodamantul romantic, tulburarile istorice si drama psihologica. Desi toate personajele sale urmaresc dragostea adevarata, ea a fost deja casatorita de cinci ori.

In paralel cu cariera de scriitoare, Danielle Steel a infiintat doua fundatii pentru a ajuta copiii abuzati, bolnavii si persoanele fara adapost. Exploatand filonul bogat al imaginii sale, in octombrie 2006 a creat parfumul Danielle by Danielle Steel, dezvoltat si comercializat de Elizabeth Arden. Singura scriitoare care are un fan club in Franta, din 1989 este inscrisa in Cartea Recordurilor Guinness, fiind prezenta cu cel putin un titlu pe lista bestsellerurilor New York Times timp de 381 de saptamani. In anul 1981 a fost votata de o universitate americana ca fiind una dintre "cele mai influente zece femei din lume", iar din 2002 este Chevalier des Arts et des Lettres in Franta.

Opera: Going Home (1973); Passion's Promise (1977, Promisiunea pasiunii); Now and Forever (1978); Atractie trecatoare; The Promise (1979, Promisiunea); To Love Again (1981, Sa iubesti din nou); A Perfect Stranger (1983); Wanderlust (1986); Zoya (1988); The Ranch (1997); The Klone and I (1998); Journey (2000); Wanderlust (1986); The Cottage (2002); Echoes (2004); H.R.H. (2006); Matters Of The Heart (2009); Big Girl (2010); Pasiune; Amelia; Dragoste si ura; Aventuriera; Sub clar de luna; Croaziera.

sus