Filtre:
Edituri
 Nemira(52) Ace Books(6) Orion(3) New English Library(3) Nautilus(3) Adevarul Holding(3) Armada(2) Robert Laffont(2) Hodder(2) Gollancz(1) Futura(1) Panther Books(1) Loreley(1) Baricada(1) Uranus(1)
Pret
  mai mic de 5 Lei (1)  10 - 20 Lei (2)  20 - 50 Lei (4)
An aparitie
19662023
Limba
 Romana(63) Engleza(18) Franceza(1)
Coperti
 Brosate(71) Cartonate(11)
Colectii
 Nautilus(34) Adevarul 100 de opere esentiale(3) Armada(2)

Filtrează
Carti Frank Herbert
Ordonează
Pagina: 1234
Carti Frank Herbert
Despre Frank Herbert

Scriitorul american de science-fiction a devenit cunoscut odata cu publicarea seriei Dune, in 1965. La acea vreme lucra ca ziarist si scria SF, lucrarile lui de fictiune avand intotdeauna teme sociale. Dune este un clasic al genului, aparand, pe langa seria de volume a seriei, si adaptari pentru ecran, benzi desenate si jocuri. Subiectul, plasat temporal la peste 20.000 de ani in viitor, este centrat in jurul incercarilor de a cuceri planeta Arrakis, locul unde se gaseste o substanta, un condiment cu proprietati deosebite: prelungeste viata si, in unele situatii, ii da posibilitatea consumatorului sa prevada viitorul, fiind in acelasi timp cruciala pentru calatoriile interstelare. In acest viitor nu apar nici roboti, nici calculatoare, caci cu secole inainte de actiunea cartii, oamenii s-au revoltat si au distrus toate masinariile ganditoare, ceea ce a dus la o retrezire spirituala si la posibilitatea ca, la timpul potrivit, sa-l poata vedea pe Paul Atreides ca pe un personaj mesianic. Aceasta aplecare spre filosofia religioasa, in general de sorginte budista, este destul de rara din romanele SF. Ideea scrierii romanului i-a venit lui Frank Herbert in 1957, pana in acel an el scotand povestiri in reviste SF si avand deja un roman publicat, Dragonul si marea. Dune a fost refuzat de aproximativ douazeci de edituri pana sa fie acceptat de un editor de la Chilton care se ocupa, in general, de manuale de reparatii auto. Treptat, vanzarile si castigurile pe care le-au adus i-au permis autorului sa devina scriitor cu norma intreaga incepand cu 1972.

Nascut in 1920, pe 8 octombrie, in Tacoma, Washington, Frank Patrick Herbert a terminat liceul in 1938 si s-a angajat in anul urmator la ziarul Glendale Star. In timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial a fost fotograf timp de sase luni pe nava Seabees. In 1941 s-a casatorit cu Flora Parkinson, avand impreuna o fiica, Penny. Cei doi au divortat in 1945, dupa care, inscriindu-se la Universitatea din Washington, Frank Herbert a cunoscut-o pe Beverly Ann Stuart, pe care a luat-o de sotie, cuplul avand doi fii: Brian Patrick Herbert, care i-a calcat pe urme tatalui devenind scriitor, si Bruce Calvin Herbert. Cei doi soti, in momentul cand s-au cunoscut la un atelier de scriere creativa in facultate - facultate pe care Herbert n-a absolvit-o niciodata, pana la urma - erau singurii care publicasera povestiri in reviste fiind platiti pentru acest lucru. Scriitorul a fost in continuare jurnalist si editor la diverse ziare pana sa se implice serios in scrierea romanului Dune atunci cand, reporter fiind, cerceta in scopul de a scrie un articol de ziar oprirea extinderii dunelor de nisip de langa Oregon. A castigat premiile Nebula si Hugo, a continuat sa publice si alte titluri ca Experimentul Dosadi, Incidentul Iisus, Ciuma alba sau, in colaborare cu Bill Ransom, carti din seria Pandora. Sotia Beverly Ann a fost operata de cancer in 1974, murind zece ani mai tarziu, perioada fiind dificila, insa, din cauza sanatatii precare. In 1985 Frank Herbert s-a recasatorit cu Theresa Shackleford. A murit in 1986, dupa o operatie de cancer al pancreasului, in timpul convalescentei suferind o masiva embolie pulmonara.
Cărți populare scrise de Frank Herbert: Dune

sus