Filtre:
Edituri
 Penguin Books(2) Litera(2) Albatros(2) Editura de Stat pentru Literatura si Arta(2) Longmans(1) Signet(1) Heritage(1) Progress Publishers(1) Junimea(1) Didactica si Pedagogica(1) Meridiane(1) Editura pentru Literatura(1)
Pret
  mai mic de 5 Lei (1)  5 - 10 Lei (4)
An aparitie
19562018
Limba
 Romana(10) Engleza(7)
Coperti
 Brosate(12) Cartonate(4) Cartonate si supracoperta(1)
Colectii
 Clasicii Literaturii Universale(2) Clasici moderni(1) Texte Comentate(1) Cogito(1) Biblioteca pentru toti(1)

Filtrează
Carti George Bernard Shaw
Ordonează
Pagina: 1
Carti George Bernard Shaw
Despre George Bernard Shaw

George Bernard Shaw a fost un dramaturg, scriitor şi activist politic irlandez, născut la Dublin pe 26 iulie 1856. La vârsta de 20 de ani s-a mutat la Londra, unde a scris intens, dar nu a putut să-şi câştige existenţa din asta. În 1895 a devenit critic de teatru pentru o revistă şi a început să scrie piese de teatru el însuşi. Cel mai cunoscut text dramaturgic al să este Pygmalion, care a fost adaptat de două ori pentru ecran, iar scenariu pe care l-a scris el însuşi pentru prima versiune a câştigat un Oscar. Printre numeroasele premii pe care le-a primit de-a lungul vieţii s-a numărat şi un Premiu Nobel. 

A fost al treilea fiu, mezinul, iar educaţia a primit-o iniţial de la unchiul său, care era membru al clerului, şi de la mama sa, în special în domeniul  artelor, şi prin vizite dese la Galeria Naţională a Irlandei. Părinţii săi au divorţat în 1872, mama plecând cu cele două surori ale viitorului scriitor la Londra. Peste patru ani şi George Bernard Shaw le va urma, hotărât să devină scriitor. Prima perioadă după aceastămutare a fost dificilă financiar, mama sa susţinându-l material în timp ce el se ducea în sala de lectură a British Museum pentru a lucra la primele sale romane. Acestea s-au dovedit a fi un eşec, neprimind atenţia nici a publicului, nici a criticilor. În curând, Shaw îşi va îndrepta atenţia spre politică, devenind socialist şi înscriindu-se în Societatea Fabiană. Lucrările sale, care se disting prin isteţime, conţin doze substanţiale de critică la adresa societăţii, maturizându-se în timp şi devenind unul dintre cei mai importanţi dramaturgi ai vremii sale. Primeşte Premiul Nobel pentru Literatură în 1925. Dintre cele mai cunoscute piese ale sale enumerăm: Pygmalion, Profesiunea doamnei Warren, Candida, Armele şi omul, Nu poţi spune niciodată, Medicul în dilemă, Discipolul diavolului, Cezar şi Cleopatra. George Bernard Shaw a murit în 1950, la vârsta de 94 de ani, lucrând la o piesă.
Cărți populare scrise de George Bernard Shaw: Pygmalion

sus