Filtre:
Edituri
 Polirom(6) Portobello Books(1) Allfa(1)
Pret
An aparitie
20122021
Limba
 Romana(7) Engleza(1)
Coperti
 Brosate(8)
Colectii
 Biblioteca Polirom(3) Top 10+(1)

Filtrează
Carti Hiromi Kawakami
Ordonează
Pagina: 1
Carti Hiromi Kawakami
Despre Hiromi Kawakami

Nascuta in 1958 (Tokyo), Hirmi Kawakami este una dintre cei mai populare romanciere contemporane din Japonia. A studiat biologia la Ochanomizu Women’s College, iar in paralel scria povesti stiintifico-fantastice. A castigat numeroase premii literare japoneze, printre care Premiul Akutagawa, Premiul Tanizaki, Premiul Yomiuri si Premiul Izumi Kyōka pentru literatura. Opera sa a fost adaptata pentru film si a fost tradusa in peste 15 limbi.

Kawakami crescut in cartierul Takaido din orasul Suginami. Ea a debutat sub pseudonimul Yamada Hiromi in Northwest-San Francisco Number 16 cu povestea So-shimoku (1980). De altfel, a contribuit la editarea unor numere timpurii din Northwest-San Francisco in anii 1970. Dupa dezastrul nuclear de la Fukushima Daiichi si-a rescris nuvela Kamisama (Dumnezeu), pastrand intriga originala, dar incorporand evenimentele de la Fukushima in poveste.

In 2014 filmul Nishino Yukihiko no Koi to Boken, bazat pe romanul cu acelasi nume al lui Kawakami din 2003, a fost lansat la nivel national in Japonia. In anul urmator, romanul ei numit Suisei a castigat al 66-lea Premiu Yomiuri, iar membrul comitetului de selectie Yōko Ogawa a laudat cartea pentru extinderea orizontului literaturii. Cartea Okina tori ni sarawarenai yo, o colectie de 14 povestiri, a castigat al 44-lea Premiu Izumi Kyoka pentru literatura.

Lucrarile ei exploreaza ambiguitatea emotionala prin descrierea detaliilor intime ale interactiunilor sociale de zi cu zi. Multe dintre povestile ei incorporeaza elemente de fantezie si realism magic. Scrierile sale au fost comparate cu ale lui Lewis Carroll si Banana Yoshimoto, iar Gabriel Garcia Marquez si J. G. Ballard au fost citati ca influente.

Lucrari: So-shimoku (1980); Sensei no kaban (The Briefcase/Strange Weather in Tokyo, in limba romana: Vreme ciudata la Tokyo); Kamisama (1994, God); Hebi wo fumu (1996, Jurnalul unei nopti nedesavarsite); Nishino Yukihiko no Koi to Boken (Cele zece iubiri ale lui Nishino); The Nakano Thrift Shop (2005, Pravalia de maruntisuri a domnului Nakano); Manazuru (2006); Suisei (2014); Okina tori ni sarawarenai yo (2016).
Cărți populare scrise de Hiromi Kawakami: Vreme ciudata la TokioPravalia de maruntisuri a domnului Nakano

sus