Cum sa-ti pastrezi sanatatea creierului

Edițiile aflate acum în stocul anticariatului PrintreCarti.ro - Comandă online!

Alte titluri publicate de același autor:

Jean Carper - Tratamente si vindecari miraculoase Vezi detalii Jean Carper - Tratamente si vindecari miraculoase IN STOC Pret: 11,00 Lei
Jean Carper - Cum sa oprim imbatranirea Vezi detalii Jean Carper - Cum sa oprim imbatranirea IN STOC Pret: 14,00 Lei
Jean Carper - Cum sa oprim imbatranirea Vezi detalii Jean Carper - Cum sa oprim imbatranirea IN STOC Pret: 7,00 Lei
Jean Carper - Tratamente si vindecari miraculoase Vezi detalii Jean Carper - Tratamente si vindecari miraculoase IN STOC Pret: 25,00 Lei

Cartea de nutriție “Cum să-ți păstrezi sănătatea creierului”, “Your miracle brain”, în limba engleză, de Jean Carper, a apărut în anul 2000, la editura americană, Harper Collins, fiind o carte importantă în ceea ce privește sinapsa dintre nutriție și memorie sau rațiune, autoarea oferind mai multe detalii edificatoare în acest sens, creierul putând fi impulsionat să dea un plus de forță mentală și creativă în amplul proces de nutriție.
Cartea are puterea de a transmite cititorului, cum forța alimentelor și mai mult a stilului de viață echilibrat, poate schimba percepția creierului asupra întregului organism, asta datorită faptului că acest organ, are puterea de a împinge într-o anumită direcție, bună sau rea, conștientă sau inconștientă, omul, neurotransmițătorii din creier, fiind cei mai importanți în această privință.
Creierul este organul suprem, iar omul reușește să își controleze la o capacitate infimă acest organ remarcabil, astfel că, acesta trebuie să se dezvolte în permanență, să aibă parte de conexiuni zilnice și să fie plin de vitalitate, toate aceste atribute dezvoltându-se odată cu viața de zi cu zi și odată cu nutriția, unul dintre alimentele toxice creierului fiind zahărul, cel care a ajuns să fie unul dintre drogurile secolului XXI.
În România, cartea apare în anul 2004, la editura Curtea Veche, din colecția Să fii sănătos, în format broșat, fiind singura editură care publică opera, alte ediții, fiind publicate în anii 2006, 2007, 2008 sau 2019, în format broșat, având o traducere realizată de Adriana Ciorbaru.
Jean Carper s-a născut la data de 3 ianuarie 1932, în orașul, Delaware, din statul Ohio, fiind o marcantă susținătoare a cauzei bazate pe nutriție și viață sănătoasă, aceasta lucrând la început ca jurnalistă medicală și fiind o importantă colaboratoare în domeniul televiziunii.
Crește în orășelul natal, fiind atrasă de oameni, astfel că, mai târziu, ajunge să intre la “Universitatea Ohio Wesleyan”, unde termină cursurile în anul 1953, fiind specializată pe domenul dezbaterilor și a discursurilor.
Discursurile marcante, ajung să o propulseze mai târziu în industria media, lucrând cu un important trust de televiziune ca și corespondent, iar de la începutul anilor ’60, aceasta începe să scrie, dorind să ofere alternative sănătoase oamenilor de rând din America și nu numai.
Prima carte publicată, apare în anul 1965, și vorbește în limbaj clar și concis despre om și despre echilibrul nutrițional, “Rămâi în viață” fiind titlul cărții.
Printre cele mai de seamă opere semnate de autoare, putem aminti de “Salutări amare”, 1967, “Mâncarea poate fi periculoasă pentru sănătatea ta”, 1972 sau “Farmacia din mâncare”, 1989.
Cartea de nutriție “Cum să-ți păstrezi sănătatea creierului” de Jean Carper reprezintă o altă operă ce intervine pe planul nutrițional dezvoltat în decursul a peste douăzeci de ani de autoare, însă aici aceasta vorbește mai mult despre impactul pe care alimentația și dezechilibrul emoțional îl au asupra mașinăriei supreme pe care omul o are, anume, asupra creierului.
În decursul celor aproape 400 de pagini, autoarea trage un semnal de alarmă în ceea ce privește importanța alimentației dacă vorbim despre creier, multe dintre bolile cu care creierul se confruntă au la bază în principal indici ale unei alimentații nesănătoase.
Autoarea intervine pe planul inflamatorilor care intervin în creier, aceștia fiind acumulați în urma unui proces ce derivă din grăsimi, omega 6, fiind tipul de grăsime care ajunge să distrugă țesutul cerebral, ducând totul înspre scimbări de dispoziție, demență, schifofrenie sau chiar Alzheimer.
Toate aceste procese care intervin în creier, pot duce în final la apariția acestor boli grave sau a tumorilor, astfel că, autoarea trage un semnal de alarmă și oferă o alternativă eficientă pentru sănătatea creierului, el trebuind să fie antrenat zilnic și nu otrăvit și păcălit cu substanțe ce oferă efect imediat, dar care îl intoxică și îl aduc repede la aceleași coordonate de dinainte.
Jean Carper aduce și detalii pertinente în tot acest studiu, doctorul Dr. K.N. Prasad, de la Universitatea din Denver, fiind cel care oferă cifre și date edificatoare ce au puterea de a trage un semnal de alarmă și a oferi soluția în ceea ce privește schimbarea stilului de viață.


sus