Barbatul de 100 de ani care a sarit pe fereastra si a disparut

Edițiile aflate acum în stocul anticariatului PrintreCarti.ro - Comandă online!

Alte titluri publicate de același autor:


Jonas Jonasson - Barbatul de 100 de ani care a sarit pe fereastra si a disparut
Autor suedez de renume mondial, Jonas Jonasson se remarcă cu romane destinate, cu precădere, adolescenților, iar emoția pe care o transmite este de-a dreptul extraordinară. La o analiză mai atentă, Jonasson scrie pentru sine, iar personajele pe care le evocă sunt inspirate din realitatea pe care o trăiește. El reușește să dea naștere unor lucrări pline de farmec, să evidențieze fapte și momente ca nimeni altul și să lucreze cu ardoare la țelul pe care și l-a fixat.
Primele sale lucrări nu sunt luate în considerare de critica vremii, iar aerul nostalgic și juvenil nu pare să surprindă masa critică ostilă a acelor timpuri, Astfel, autorul începe scurte colaborări cu mai multe publicații și chiar obține o slujbă la unul dintre cele mai renumite ziare din Suedia.
Lucrează cu ardoare, se documentează și reușește să deprindă mai multe limbi străine. Adesea, este comparat cu Gaston Laroux sau, la polul opus, cu Jules Verne. Primele sale apariții publice vor stârni amuzament și intrigă, dar creațiile sale vor cuceri, mai apoi, publicul din întreaga lume.
Lucrarea de față este una dintre cele mai cunoscute pe care autorul le aduce în atenția noastră. Roman de benzi desenate, siropos, dramatic pe alocuri și din cale afară de amuzant, este unul dintre cele mai apreciate la nivel internațional. O poveste care, la prima vedere, pare copilărească, ne va uimi și ne va surprinde din cale afară. Acțiunea se petrece într-un azil de bătrâni, unde toată lumea se pregătește pentru un zbor deosebit. Allan este un bătrânel simpatic, care aniversează 100 de ani fix în ziua zborului, iar dorința sa cea mai mare este să dispară.
Așa începe o aventură fără cale de întoarcere, iar noi, cititorii, suntem purtați departe de ochii lumii, într-un univers pe care dacă nu l-am cunoaște, am presupune că nu există. Lumea lui Allan este dată peste cap, iar deciziile sale sunt adesea impulsive. Acum, mai puternic ca niciodată, spiritul de aventură al acestuia iese la iveală și chiar ne amuză.
Cartea se concentrează atât pe acțiunile eroului, cât și pe ce se petrece în mintea sa și pe relațiile pe care le dezvoltă cu ceilalți. Povestea este când amuzantă, când dramatică, iar nebunia se instalează brusc și ne surprinde. Pe alocuri, lucrarea seamănă cu un portret dintr-un manuscris vechi, iar viața la azil se aseamănă cu aceea într-un pension de pe vremuri.
Cartea va fi extrem de bine primită pe piață, iar primul triaj se va epuiza numaidecât. Ulterior, va fi tradusă în peste 30 de limbi de circulație internațională și va sta la baza unui serial marca Disney Plus. Numele scriitorului va fi asociat cu drama și amuzamentul, iar cititorii îi vor urmări îndeaproape fiecare mișcare. Astăzi, este unul dintre cei mai bine cotați scriitori de acest gen, iar scrierile sale ocupă un loc de cinste în literatura universală. Pe site-ul nostru, cartea este disponibilă în două ediții: TREI (2009), TREI (2010).


sus