Filtre:
Edituri
 Rao(8) Lider(2) St. Martins Paperbacks(1) Headline(1) Readers Digest(1)
Pret
  5 - 10 Lei (1)  10 - 20 Lei (3)
An aparitie
19982011
Limba
 Romana(11) Engleza(2)
Coperti
 Brosate(7) Cartonate(4) Cartonate si supracoperta(2)
Colectii
 Bestsellerurile Ultimului Deceniu(1) Romane Readers Digest(1)

Filtrează
Carti Joseph Finder
Ordonează
Pagina: 1
Carti Joseph Finder
Depre Joseph Finder

Nascut la 6 octombrie 1958, Joseph este autorul celor mai bine vandute cincisprezece romane de suspans din New York Times, printre care Judgment, The switch, The fixer si Suspicion. Romanele High Crimes si Paranoia au fost adaptate ca filme de cinema. Guilty iminds si Company man au castigat Premiul Barry pentru cel mai bun thriller.

Finder s-a nascut in Chicago, Illinois. Si-a petrecut o mare parte din copilarie in Afganistan si in Filipine, inainte ca familia sa sa se intoarca in Statele Unite si sa locuiasca in Bellingham, Washington si in apropiere de Albany, New New York. A urmat cursurile liceului Shaker High School, iar apoi s-a specializat in studii rusesti la Universitatea Yale, unde a absolvit summa cum laude. In anul 1984 a obtinut diploma de masterat la Harvard Russian Research Center, iar mai tarziu a predat la facultatea de la Harvard.

In timpul studentiei, Finder a publicat Red Carpet: The Connection Between the Kremlin and America's Most Powerful Businessmen (1983), o expunere controversata despre legaturile multimilionarului Dr. Armand Hammer cu serviciile secrete sovietice. Desi Hammer a amenintat cu un proces de calomnie, caderea Uniunii Sovietice a deschis arhive care au verificat adevarul legat de relatarile lui FInder.

Primul roman al lui Finder, The Moscow Club (1991), prezenta o lovitura de stat a KGB-ului impotriva liderului sovietic Mihail Gorbaciov. La sase luni dupa publicarea cartii, o astfel de lovitura de stat a avut loc. The Moscow Club a fost publicat in cele din urma in treizeci de tari straine si a devenit un bestseller in toata Europa.

Paranoia (2004) a fost un bestseller New York Times, atat in editia hardcover, cat si in cea paperback, la fel ca si Company Man (2005). Killer Instinct, (St. Martin's Press) a fost publicat in mai 2006, debutand pe locul 15 in topul bestsellerurilor New York Times. A castigat premiul International Thriller Writers Award pentru cel mai bun roman in 2007.

Power Play, publicat in 2007, a debutat pe locul 7 in topul celor mai bine vandute carti din New York Times si a fost nominalizat la premiul Gumshoe. Vanished, primul roman in care apare Nick Heller, personajul din seria Finder, a fost nominalizat in 2010 la International Thriller Writers Award pentru cel mai bun roman.

Finder este membru fondator al Asociatiei Internationale a Scriitorilor de Thriller si este consilier financiar al PEN-New England [1]. Este, de asemenea, membru al Asociatiei Fostilor Ofiteri de Informatii. El scrie si despre spionaj si afaceri internationale pentru o gama larga de publicatii, printre care The New York Times si The Washington Post. Locuieste in Boston, Massachusetts, impreuna cu sotia sa Michelle si fiica lor Emma.

Opera: Red Carpet: The Conmosconection Between the Kremlin and America's Most Powerful Businessmen (1983); The Moscow Club (1991); Extraordinary Powers (1994, Puteri exceptionale); The Zero Hour (1996, Ora zero); High Crimes (1998); Paranoia (2004); Company Man (2005, Omul companiei); Killer Instinct (2006, Instinct ucigas); Power Play (2007, Jocul puterii); Suspicion (2014); The Fixer (2015); The Switch (2017); Judgment (2019); Seria Nick Heller (2009-2016).
Cărți populare scrise de Joseph Finder: ParanoiaPuteri exceptionale

sus