Filtre:
Edituri
 Vintage Books(5) Nemira(3) Vintage(2) Polirom(2) Univers(2) Gallimard(1) Art(1) Tokyo(1) North Point(1) Trei(1)
Pret
  mai mic de 5 Lei (1)  10 - 20 Lei (2)
An aparitie
19662019
Limba
 Engleza(9) Romana(9) Franceza(1)
Coperti
 Brosate(19)
Colectii
 Babel(2) Biblioteca Polirom(2) Folio(1) Eroscop(1) Cotidianul(1)
Filtrează
Carti Junichiro Tanizaki
Ordonează
Pagina: 1  
Carti Junichiro Tanizaki
Despre Junichiro Tanizaki

Marele romancier japonez modern a carui opera este caracterizata de erotism si ironie a trait intre 24 iulie 1886 si 30 iulie 1965. Unele dintre lucrarile sale prezinta o lume socanta a sexualitatii si a obsesiilor erotice distructive. Frecvent, povestirile sale sunt relatate in contextul unei cautari a identitatii culturale în care sunt alăturate construcțiile Vestului și tradiția japoneză. Rezultatele sunt complexe, ironice, imorale și provocatoare.

Nominalizat de mai multe ori pentru Premiul Nobel pentru Literatură, Junichiro Tanizaki este una dintre cele mai proeminente figuri din literatura japoneză modernă. Caracterul unei femei dominante sau distructive este deseori evidențat în multe din romanele sale, la fel ca și contrastele subtile ale noilor și vechilor, japonezi și occidentali. Tanizaki a văzut și a reprezentat viu ciocnirea dintre Japonia și Occident, dar pe planul estetic. Junichiro Tanizaki și-a început cariera literară în 1909, prima sa lucrare, o piesă de scenă cu un singur act, fiind publicată într-o revistă literară. A ocupat o poziție importanta în lumea scriitorilor timp de mai multi ani, fiind ales ca membru în Academia Japoneză de Artă în 1923 și decorat cu Ordinul de Cultură în 1949. In 1964 a fost ales membru de onoare al Academiei Americane și al Institutului de Arte și Litere, fiind primul scriitor japonez care a primit aceste distincţii.

A avut o scurtă carieră în cinematograful tăcut, lucrând ca scenarist pentru studioul de film Taikatsu, fiind si un susținător al Mișcării Pure de Film și contribuind la aducerea unor teme moderniste în filmul japonez. In anul 1965 compania de publicare Chūō Kōronsha a creat Premiul Tanizaki care este acordat anual unei opere de ficțiune sau drama si care este unul dintre cele mai căutate premii japoneze.

sus