Flora si Ulise

Edițiile aflate acum în stocul anticariatului PrintreCarti.ro - Comandă online!


Scriitoare americană de renume mondial, se remarcă printr-o serie de scrieri care mai de care mai interesante și mai palpitante. Este interesată de istorie și literatură, și atrasă de mitologie greacă și romană, iar studiile pe care le urmează sunt trasate în această direcție. Publică peste 25 de romane, iar celebritatea sa este sporită de interesul său pentru diverse nuanțe și culturi. Astfel, ajunge să facă o analogie a acestor mituri și mitologii secrete, care vor dăinui peste veacuri în istoria universală.
Ulise este un personaj mitologic pe care îl cunoaștem din scrierile homerice, despre Troia și războiul dintre greci și troieni, care avea să schimbe fața lumii antice pentru totdeauna. Brav soldat și gânditor al Cetății, Ulise se întoarce în Itaca, patria sa, la finele războiului și este așteptat de credincioasa sa soție, Penelopa. Din această legendă s-a inspirat autoarea noastră când a redactat scrierea aceasta pentru copii. Romanțată și modificată pentru cei mici, scriitoarea a transformat-o într-o poveste de zile mari, plină de culoare și farmec.
Aici, Ulise este doar un pui de veveriță sensibil, care are darul zborului și cunoaște prietenia adevărată de îndată ce se întâlnește cu Flora, amica lui specială. Între cei doi se leagă o prietenie sinceră, stranie, păstrată în adâncurile pădurii și departe de ochii lumii. Publicul va fi uimit de maniera în care autoarea reușește să-și imagineze acest spectacol literar și asistă fermecat la fiecare scenă. Emoția este structurată în fiecare paragraf, iar relația dintre cei doi este menită să dăinuie peste timp. Adesea, cititorul este purtat într-un univers paralel și întors cumva în copilărie, departe de grijile maturității.
Aici, în lumea sacră a animalelor, nimeni nu este ceea ce pare, iar tradiția pădurii merge acum mai departe. Deși este o poveste dedicată copiilor, cartea va emoționa și adulții de toate vârstele. Adesea, vom fi purtați în fel și fel de călătorii ciudate și vom reuși să ne amintim de perioadele de tranzit ale vieții străvechi. Lumea animalelor este dominată și ea de fel și fel de confruntări, iar povestea puiului de veveriță este una despre supraviețuire și împlinirea destinului. Cartea devine din ce în ce mai palpitantă, iar personajele sunt colorate și pline de viață, angrenate într-un tumult de evenimente din ce în ce mai interesante.
Va fi tradusă în mai multe limbi de circulație internațională, iar numele autoarei va căpăta celebritate nesperată. Ea va da naștere unui nou curent literar și va reuși să adune adepți din întreaga lume. Lucrarea va fi bine primită la târgurile de carte internaționale și tradusă în peste 30 de limbi de circulație mondială, după care va fi distribuită masiv în Europa și în alte state. Autoarea se arată încântată de o astfel de primire și declară că povestea veveriței a pornit de la dragostea sa pentru animale și pentru lumea necuvântătoare în care acestea trăiesc. Pe site-ul nostru, lucrarea este disponibilă în mai multe ediții, după cum urmează: Arthur (2011), Arthur (2009).


sus