Filtre:
Edituri
 Humanitas(11) Pan Books(3) Punto de Lectura(1) Pan(1) Diana(1) Sperling Kupfer(1)
Pret
  20 - 50 Lei (1)
An aparitie
20072023
Limba
 Romana(11) Engleza(5) Spaniola(1) Germana(1) Italiana(1)
Coperti
 Brosate(18) Cartonate si supracoperta(1)
Colectii
 Raftul Denisei(9)

Filtrează
Carti Kate Morton
Ordonează
Pagina: 1
Carti Kate Morton
Despre Kate Morton

Kate Morton (nascuta in 1976) este o autoare australiana de best-sellers internationale. Ea a vandut peste 11 milioane de carti in 42 de tari. Morton a scris sase romane: The House at Riverton (The Shifting Fog), The Forgotten Garden, The Distant Hours, The Secret Keeper, The Lake House si The Clockmaker's Daughter (publicat in septembrie 2018). Kate Morton a crescut in muntii din sud-estul Queensland si traieste acum cu familia ei in Londra si Australia.

Este licentiata in arta dramatica si apoi a participat la un curs de literatura engleza la Royal Academy of Dramatic Art din Londra. A urmat si cursurile de literatura engleza de la University of Queensland, pe care le-a absolvit ca sefa de promotie. Si-a continuat studiile cu o lucrare de masterat care a avut drept tema tragedia in literatura epocii victoriene.

Kate s-a indragostit avid de carti foarte devreme. Favoritele ei erau cele ale lui Enid Blyton, iar Kate a evadat de multe ori cu The Faraway Tree sau cu Famous Five into smugglers' cove. A fost o iubire profund simtita, pentru ca sunt inca mistere si secrete care danseaza in jurul marginilor mintii lui Kate, tinand-o treaza noaptea.

In 2006 a fost publicat primul ei roman intitulat Casa de la Riverton (The House at Riverton). Acesta i-a adus un succes rasunator si a fost tradus in peste treizeci de limbi. Dupa un an a aparut si noul titlu (The Shifting Fog) in Marea Britanie si Statele Unite, fiind desemnat best-seller de Sunday Times si New York Times. Cel de-al doilea roman al sau, Gradina uitata (The Forgotten Garden), a ajuns pe primul loc in topul bestsellerurilor din Australia si Marea Britanie si a fost desemnat de Sunday Times drept cea mai vanduta carte a anului.

In 2010 a publicat Orele indepartate (The Distant Hours), care s-a bucurat de acelasi succes, iar in 2015 i-a aparut Casa de langa lac (The Lake House), best-seller aflat in topurile de vanzari din Australia, SUA, Marea Britanie si Canada. Trei ani mai tarziu a publicat Fiica ceasornicarului (The Clockmaker’s Daughter), bestseller international nominalizat la Indie Book Awards 2019, Australia. Secret Keeper (Pazitoarea tainei, 2012) este un alt roman de succes, gratificat cu American Library Association Award 2013, Women’s Fiction Category.

Carti publicate: The House at Riverton (cunoscuta si ca The Shifting Fog, 2006); The Forgotten Garden (Gradina uitata, 2008); The Distant Hours (Orele indepartate, 2010); The Secret Keeper (Pazitoarea tainei, 2012); The Lake House (Casa de langa lac, 2015); The Clockmaker's Daughter (Fiica ceasornicarului, 2018).
Cărți populare scrise de Kate Morton: Casa de la RivertonGradina uitataOrele indepartateCasa de langa lac

sus