Filtre:
Edituri
 Arthur(5) Bloomsbury(3) Scholastic(2) Trei(1)
Pret
An aparitie
20002018
Limba
 Romana(6) Engleza(5)
Coperti
 Brosate(6) Cartonate(4) Cartonate si supracoperta(1)
Colectii

Filtrează
Carti Louis Sachar
Ordonează
Pagina: 1
Carti Louis Sachar
Despre Louis Sachar

Autor de povesti pentru copii si tineri adulti. Prima sa carte, Sideways Stories from Wayside School, a fost publicata in anul 1978 si a castigat medalia Newbery pentru romanul sau plin de umor si suspans Holes. Sachar scrie despre subiecte familiare copiilor si tinerilor adulti, cum ar fi: prietenia, relatiile de familie, depasirea obstacolelor, formarea caracterului si consecintele alegerilor.

Sachar s-a nascut la 20 martie 1954, in East Meadow, New York. Parintii sai sunt Robert J. Sachar, un agent de vanzari, si Ruth Raybin Sachar, broker imobiliar. Cand avea noua ani, familia sa s-a mutat in Tustin, California. Sachar a fost un elev bun si i-a placut scoala. Intotdeauna i-a placut sa citeasca carti, in special cele scrise de E. B. White. Cu toate acestea, abia cand Sachar a intrat in liceu si-a dat seama cu adevarat de dragostea sa pentru lectura.

Dupa absolvirea liceului Sachar s-a inscris la Antioch College din Ohio. La scurt timp dupa inceperea cursurilor tatal sau a murit subit, iar Sachar s-a intors in California pentru a fi alaturi de mama sa. In semestrul urmator, in loc sa isi reia studiile in Ohio, s-a inscris la Universitatea din California, la Berkeley, unde s-a specializat in economie. Pasiunea lui pentru lectura a ramas aceeasi. Printre autorii sai favoriti se numara E. L. Doctorow, J. D. Salinger, Kurt Vonnegut, Kazuo Ishiguro, Flannery O'Connor, Rex Stout si Katherine Paterson.

In anul 1976 a absolvit studiile si a inceput sa lucreze la Sideways Stories From Wayside School, o carte pentru copii care se petrece intr-o scoala primara cu elemente supranaturale. Sachar a scris cartea noaptea, pe parcursul a noua luni, timp in care a lucrat ziua intr-un depozit de pulovere din Connecticut. Dupa ce a fost concediat, Sachar a decis sa urmeze Dreptul. In aceasta perioada a fost acceptat pentru publicare Sideways Stories From Wayside School (1978). Desi nu a fost distribuit pe scara larga si, ulterior, nu s-a vandut foarte bine, Sachar a inceput sa acumuleze un numar de fani printre cititorii tineri.

La scurt timp dupa ce a promovat examenul de admitere in Baroul California, Sachar a cunoscut-o pe Carla Askew, consilier la o scoala primara (si sursa lui de inspiratie pentru consilierul din There's a Boy in the Girls’ Bathroom). Au locuit impreuna intr-un mic apartament cu un dormitor din San Francisco. Cei doi s-au casatorit in, iar fiica lor, Sherre, s-a nascut doi ani mai tarziu.

In 1991, Sachar si familia sa s-au mutat in Austin, Texas. El s-a dovedit a fi un scriitor prolific de carti pentru copii. Pana atunci mai publicase inca patru carti - The Boy Who Lost His Face (fiica sa, care avea un an la acea vreme, a fost sursa de inspiratie a lui Sachar pentru sora de un an din carte), Wayside School Is Falling Down, Sideways Arithmetic from Wayside School si Dogs Don't Tell Jokes. In 1992 a inceput o serie numita Marvin Redpost; patru carti au fost scrise intre anii 1992-1994 si alte trei, in 1999 si 2000.

Dupa ce a scris Wayside School Gets a Little Stranger (1995), Sachar a petrecut doi ani lucrand la un roman pentru adulti. Cand romanul nu a iesit asa cum planuise, a renuntat la el si a inceput primul volum din seria Holes, care a fost publicat in 1998 si a castigat numeroase premii, printre care: Newbery Medal Award, National Book Award, , New York Times Outstanding Book of the Year, Horn Book Fanfare Honor List, Bulletin Blue Ribbon Book si Publishers Weekly Best Book of the Year.

Opera: Sideways Stories from Wayside School (1978, Povesti piezise de la scoala-n dunga); Wayside School is Falling Down (1989); Sideways Arithmetic From Wayside School (1989); More Sideways Arithmetic From Wayside School (1994); Wayside School Gets A Little Stranger (1995); Wayside School Beneath the Cloud of Doom (2020); Marvin Redpost (1992); Holes (1998); Stanley Yelnats' Survival Guide to Camp Green Lake (2003, Secretul din Lacul Verde); Small Steps (2006).
Cărți populare scrise de Louis Sachar: Tabara

sus