Istoria parfumului

Momentan acest titlu nu se află în stoc. Intră în pagina de produs, și alege să fii notificat prin email când reintră în stoc!

Alte titluri publicate de același autor:

Mandy Aftel - Essencr and Alchemy -30% Vezi detalii Mandy Aftel - Essencr and Alchemy IN STOC Pret: 70,00Lei 49,00 Lei

Cartea practică "Istoria parfumului" a fost publicată pentru prima dată în 2014 de către editura Riverhead. Cine putea sta în spatele unei cărți ce îți descrie în pași lenți și atenți cum a apărut parfumul, decât un parfumier? Mandy Aftel este cea ce ne va transporta în această călătorie minunată ce ne va dezvolta simțurile până la cele mai înalte cote. Ea s-a născut în 1948 în Detroit, iar facultatea a făcut-o în Michigan. A studiat engleza și psihologia și a obținut o diplomă de master în consiliere cu ajutorul căreia și-a deschis propriul cabinet în Berkeley. Cariera de scriitoare a început în 1986 când a publicat o biografie a artistului Bryan Jones, iar în timp ce o scria se gândea cum ar fi fost dacă acesta ar fi fost parfumier. Atunci și-a dat seama că are un nou hobby și a căutat cărți vechi, de colecție, despre arta de a face parfum. După ce s-a documentat bine a scris propria sa rețetă, în 2001 cu titlul de Essence and alchemy. A fost extrem de apreciată, chiar și cei mai răi critici i-au acordat note maxime. A fost un îndemn pentru companiile mari să folosească produse naturale și a reușit să câștige premiul Richard B. Solomon. În 2000 a lansat și propriul lanț de parfumuri, primul model numindu-se Grandiflorum. A fost catalogată de Vogue ca fiind unul dintre cele mai bune esențe naturale și a reușit să uimească întreaga planetă. Când în 2014 a publicat cartea "Istoria parfumului" a reușit să adune și mai mulți fani, printre care vedete precum Madona sau Leonard Cohen. A distrus toate miturile care existau și a creat o noua istorie ce la noi în țară a fost publicată pentru prima dată în 2015 de editura Baroque Books and Arts. Pe lângă arta parfumurilor, s-a ocupat și de esențele culinare, astfel în 2004 a publicat o carte în acest sens alaturi de bucătarul Daniel Patterson. În 2017 a scos o nouă ediție ce explica mai pe larg teoriile de bază ale mirosurilor și aromelor. Sloganul a fost "Învață să orchestrezi ingredientele în combinații delicioase fără să te gândești la asta, darămite să vorbim despre asta." așa că nu mai sta pe gânduri și acordă-i șansă de a te purta pe aripile acestei arte minunate.


sus