Filtre:
Edituri
 Leda(12) Art(9) Corint(5) Virago(5) Univers(3) Vintage(2) Seal Books(2) Anchor Books(2) Polirom(2) L etincelle litterature(1) Canongate(1) Doubleday(1) Everymans(1) Vintage Books(1) Philipp Reclam(1) Trei(1) Nemira(1) Chatto and Windus(1) Fawcett(1) University of Ottawa Press(1) Paladin(1) BTB(1) Houghton Mifflin Harcourt(1) Humanitas(1) M and S(1) Rao(1)
Pret
  20 - 50 Lei (3)
An aparitie
19792022
Limba
 Romana(36) Engleza(20) Franceza(3) Germana(2)
Coperti
 Brosate(46) Cartonate(11) Cartonate si supracoperta(4)
Colectii
 Musai(2) Top 10+(2) Fiction Connection(1) Babel(1) Globus(1) Romanelor Stiintifico Fantastice(1) Galeria de Proza(1)

Filtrează
Carti Margaret Atwood
Ordonează
Pagina: 123
Carti Margaret Atwood
Despre Margaret Atwood

Numele complet al scriitoarei canadiene este Margaret Eleanor Atwood. S-a născut pe 18 noiembrie 1939 în Ottawa, Ontario şi, pe planul creaţiei literare, s-a făcut remarcată prin proza de ficţiune şi prin convingerile feministe. Părinţii săi se numeau Carl Edmund şi Margaret, iar viitoarea autoare de literatură a fost copilul mijlociu, mai având un frate mai mare şi o soră mai mică. Copilăria şi-a petrecut-o la Toronto, în cea mai mare parte, cel puţin, familia mutându-se în acest oraş din cauza ocupaţiei tatălui, care era entomolog, în adolescenţă Margaret Atwood fiind interesată de cercetările părintelui ei, vizitându-i des reşedinţa dedicată studiului din nordul Canadei. A început să scrie de la vârsta de cinci ani, făcând-o într-un mod mai serios şi mai capabil după cincisprezece ani.

A urmat facultatea la Universitatea din Canada - Colegiul Victoriam după care a obţinut o diplomă de master în Literatură Engleză de la Colegiul Radcliffe din Massachusetts în 1962. Din 1961 a început să publice volume de poezie în care scrutează comportamentul uman, glorifică natura şi critică materialismul. În volumele ei apar frecvent teme ca inversarea rolurilor sau ideea de nou început şi, mai ales, probleme ale unor femei ce nu reuşesc să se conecteze cu lumea sau cu cei din jurul lor. În Povestea slujitoarei, apărută în 1985, o femeie îşi relatează viaţa pe care este obligată să o ducă sub forma unei sclavii sexuale într-o societate acaparată de o forţă religioasă pe care autoarea o aseamănă creştinismului. În Asasinul orb, apărută în 2000 şi premiată cu Premiul Booker, povestea se învârteşte în jurul unei bătrâne din Canada care scrie în disperarea de a clarifica nelămuririle legate de sinuciderea surorii ei şi propriul ei rol în publicarea postumă a unui roman aparent scris de această soră. Printre alte cărţi ale lui Margaret Atwood se numără O femeie obişnuită, Galaad, Femeia comestibilă, Ochi de pisică, Pui de cotoroanţă, Mireasa hoţomană, Femeia oracol, Alias Grace, Povestea cameristei, Penelopiada.

sus