Filtre:
Edituri
 Humanitas(9) Jai lu(1)
Pret
  5 - 10 Lei (2)  10 - 20 Lei (3)
An aparitie
20012015
Limba
 Romana(9) Franceza(1)
Coperti
 Brosate(10)
Colectii
 Cartea de pe noptiera(6) Raftul Denisei(1)
Filtrează
Carti Martin Page
Ordonează
Pagina: 1  
Carti Martin Page
Despre Martin Page

Cunoscut pentru cartea sa Comment je suis devenu stupide (M-am hotarat sa devin prost) care a devenit bestseller, scriitorul francez Martin Page s-a nascut la 7 februarie 1975. A scris romanul la varsta de douazeci si cinci de ani. S-a impus ca romancier inca de la prima sa carte publicata (2001).

Este fiul lui Christiane Page, autor academic al numeroaselor lucrari de la Presses Universitaires de Bretagne. A facut studii universitare fara a se opri pe un domeniu concret si a studiat discipline precum: drept, psihologie, filozofie, istoria artei, sociologie, antropologie si lingvistica. In aceste perioade a ocupat diverse posturi: paznic de noapte, om de serviciu la festivaluri sau supraveghetor in internate.

Cel mai bine vandut roman al sau, Comment je suis devenu stupide (M-am hotarat sa devin prost), a castigat premiul de literatura al scolilor euroregionale, un premiu acordat de studentii belgieni, olandezi si germani.

Odata ce si-a intrerupt studiile pentru a se dedica pasiunii sale, a mai scris patru carti: Une parfaite journee parfaite, La Libellule de ses huit ans, On s'habitue aux fins du monde si Peut-etre une histoire d'amour (O poveste de dragoste, poate, 2009). El scrie si pentru copii (Conversation avec un gateau au chocolat -cu Aude Picault, Je suis un tremblement de terre, La bataille contre mon lit – cu Sandrine Bonini).

Conform dezvaluirilor revistelor si internetului, biografia sa este una nonconformista. Scriitorii preferaţi sunt Shakespeare, Wilde, Waugh, Saki, McCullers, Calvino, Dickens, Dahl, Austen, Dick, Chandler, Parker, Dostoievski, Jerome, Poe, dar in primul sau roman cel mai sus sta totusi Flaubert. Martin Page este una dintre bucuriile literare ale acestui inceput de secol. El practica desenul, uneori serigrafia si picteaza.

In februarie 2011 a creat un blog sub numele Pit Agarmen (anagrama lui Martin Page). In 2012, a aparut un prim roman sub aceasta identitate: La nuit a davore le monde, publicat de Robert Laffont (selectia Prix de Flore).

Carti: Comment je suis devenu stupide (M-am hotarat sa devin prost, 2001); Une parfaite journee parfaite (O perfecta zi perfecta); La Libellule de ses huit ans (Libelula), On s'habitue aux fins du monde si Peut-etre une histoire d'amour (O poveste de dragoste, poate, 2009); Conversation avec un gateau au chocolat (cu Aude Picault), Je suis un tremblement de terre; La bataille contre mon lit (cu Sandrine Bonini).
Cărți populare scrise de Martin Page: M-am hotarat sa devin prost

sus