Filtre:
Edituri
 Vivaldi(18) Fawcett(2) St. Martins Paperbacks(1) Random House(1) Circulo de Lectores(1) Knaur Taschenbuch(1) Jai lu(1) Goldmann(1) Droemer Knaur(1) Belfond(1) Stock(1)
Pret
  5 - 10 Lei (1)  10 - 20 Lei (1)  20 - 50 Lei (1)
An aparitie
19662019
Limba
 Romana(18) Engleza(4) Germana(4) Franceza(3) Spaniola(1)
Coperti
 Brosate(27) Cartonate si supracoperta(3)
Colectii
 Le Livre de Poche(1)

Filtrează
Carti Noah Gordon
Ordonează
Pagina: 12
Carti Noah Gordon
Despre Noah Gordon

Noah Gordon (nascut la 11 noiembrie 1926, Worcester, Massachusetts), scriitor si jurnalist american, provine dintr-o familie de origine evreiasca.

Conformandu-se dorintelor parintilor sai, Noah Gordon a studiat medicina, dar in cele din urma a sfarsit studiind jurnalismul. Acest prim interes pentru subiectul medical a influentat, fara indoiala, activitatea sa ulterioara.

Dupa absolvire, in anii '50, a lucrat ca freelancer in domeniul editorial si apoi s-a intors la Worcester, ca jurnalist pentru The Yorcester Telegram, Boston Herald si Focus.

Ulterior, Noah a devenit foarte interesat de lumea medicinei si stiintei, lucrand ca redactor al Journal of Abdominal Surgery si cronicar in diverse reviste medicale, cum ar fi Opinia psihiatrica. In 1965 a scris romanul partial autobiografic Rabinul, cu care a castigat atentia publicului.

Un roman Gordon care a primit recenzii in mare masura negative este The Jerusalem Diamond. Consensul critic general a fost ca Gordon a avut o idee buna, dar a incercat sa realizeze prea mult.

Alte carti best-seller ale sale sunt cele trei romane bazate pe familia Cole, Medicul (1989), Samanul, (1992) si Mostenirea samanului (1996), o trilogie bazata pe o familie de medici care se desfasoara de mai bine de o mie de ani, prin schimbari in loc, timp si tehnici medicale, care a devenit un bestseller si tradusa in multe limbi.

Noah Gordon a continuat sa obtina succese la fel ca in romanele anterioare si, The Doctor Zaragoza , a primit premiul Boccaccia 2001. Pentru cartea Shaman, scriitorul american a primit premiul James Fenimore Cooper pentru cel mai bun roman istoric american.

Gordon ajunge din nou in istorie pentru romanul sau din 2000, The Last Jewish, castigand Premiul Que Leer (Spania) si Premiul literar Boccaccio (Italia).

Cel mai recent roman al sau, The Winemaker (2007), se concentreaza pe lumea vinului si a enologiei.

Cărți populare scrise de Noah Gordon: DoctorulSamanDiamantul Ierusalimului

sus