Filtre:
Edituri
 Humanitas(9) Fayard(2) Diogenes(2) Penguin Books(2) Univers(2) Le Livre de Poche(1) Loisirs(1) Artheme Fayard(1)
Pret
  10 - 20 Lei (4)
An aparitie
19842016
Limba
 Romana(11) Franceza(5) Germana(2) Engleza(2)
Coperti
 Brosate(18) Cartonate si supracoperta(2)
Colectii
 Cartea de pe noptiera(5) Le Livre de Poche(3) Raftul Denisei(2) Globus(1)

Filtrează
Carti Patrick Suskind
Ordonează
Pagina: 1
Carti Patrick Suskind
Despre Patrick Suskind 

S-a nascut la 26 martie 1949, la Ambach, in Bavaria. Este un romancier german contemporan, fiul scriitorului si ziaristului Wilhelm Emanuel Suskind, care a lucrat pentru ziarul Suddeutsche Zeitung, si al Annemarie Suskind, antrenoare sportiva.

A urmat cursurile unei scoli din  Holzhausen, un mic sat din Bavaria. Intre 1968 si 1974 a studiat istoria, prima data la Munchen, apoi la Aix-en-Provence, in sudul Frantei. Nu si-a finalizat studiile, dar le-a folosit pentru a aduna informatii despre vechile tehnici de extragere si conservare a esentelor florale, material pe care il va prelucra in romanul Parfumul (Das Parfum; Humanitas Fiction, 2012).

Cu sprijinul parintilor sai, Suskind s-a mutat la Paris, unde a scris scenarii care nu au ajuns insa  in cinematografie. De atunci s-a dedicat exclusiv literaturii. Prima sa opera de succes a fost piesa intr-un act Contrabasul (1984), monologul unui muzician paranoic, care in Germania are peste 500 de reprezentatii, numai in sezonul teatral 1984–1985. Romanul Parfumul a fost cel care i-a adus succesul international. Din 1985, anul aparitiei, cartea a fost tradusa in 47 de limbi, ceea ce a dus la impunerea lui Suskind printre cei mai cunoscuti scriitori ai zilelor noastre. In 1987 publica romanul Porumbelul (Die Taube). Dupa succesul romanului anterior, acesta nu a ajuns la acelasi nivel. Scriitorul a fost dat uitarii si au luat nastere polemici in privinta acestuia si operei sale. Urmatoarele opere ale sale sunt volumele de proza Die Geschichte von Herrn Sommer (Povestea domnului Sommer, 1991), Drei Geschichten und eine Betrachtung (Trei povestiri si o reflectie, 1996) si eseul Despre iubire si moarte (Uber Liebe und Tod, 2005; Humanitas, 2015).

In ciuda faimei, Suskind a ales sa ramana in umbra, respingand cateva premii literare si refuzand sa participe la emisiunile de televiziune si sa dea interviuri. A scris si scenarii pentru televiziune, scenariul filmului Rossini, regizat in 1997 de Helmut Dietl, si a colaborat la ecranizarea romanului Parfumul (2006), in regia lui Tom Tykwer, pe care ii are in distributie pe Ben Whishaw si Dustin Hoffman.
Cărți populare scrise de Patrick Suskind: ParfumulPorumbelulDespre iubire si moarte

sus