O viata noua in 7 zile


Paul McKenna - O viata noua in 7 zile
Paul McKenna este unul dintre cei mai cunoscuți scriitori și oameni de televiziune. Odată cu ascensiunea sa pe piață și cu amploarea pe care o ia societatea modernă globalizată, acesta ajunge la un număr incredibil de cititori. Celebru pentru teoriile sale în vederea obținerii unui corp sănătos, printr-o alimentație sigură și atent aleasă, autorul este invitatul numeroaselor show-uri televizate și al multo podcast-uri de peste Ocean.
Spre deosebire de scrierile sale anterioare, acum se axează pe bunăstarea generală a individului și ne vorbește despre diverse metode cognitiv-comportamentale prin care putem atinge o viață tihnită, fără prea mult efort. Astfel, el ia exemplu mai multe personaje celebre în mediul online și le acuză fățiș că promovează un stil de viață bazat pe lux și opulență, ca fiind stilul de viață perfect. Cumva, el abordează diferit problema și vorbește despre minimalism și despre micile plăceri ale vieții.
Lucrarea are la bază un studiu personal al autorului, care caută să analizeze de ce oamenii sunt mai fericiți în lipsa ecranelor și a rețelelor sociale. Autorul susține că fericirea nu trebuie privită ca fiind ceva îndepărtat și greu de atins. Fricirea este, conform spuselor acestuia, în lucrurile mărunte, în natură, în vizitele celor dragi, într-o cafea bună, o gustare delicioasă ori o vacanță într-un loc liniștit.
McKenna vorbește despre felul în care ne raportăm la realitate, ca fiind factorul  central al fericirii sau dezamăgirii noastre. De aseemenea, el ne arată că relațiile interumane sunt importante pentru un mai bun confort spihologic, dar și pentru o viață mai sănătoasă. Scrierea sa este diferită, deși poate fi încadrată în rândul celor motivaționale, iar cititorii vor fi cuceriți de aceasta. Viitorul și iluzia fericirii sunt centrele de interes ale populației lumii, în general, iar mare parte dintre oameni nu reușesc să se bucure de prezent. E drept, sunt situații și momente grele în parcursul fiecăruia, dar maniera în care le interpretăm ne poate determina să vedem partea plină a paharului. Exemplele autorului sunt pertinente și ne vor determina să punem în aplicare sfaturile utile pe care are curajul să ni le ofere, în ciuda criticilor pe care le tot primește.
Cartea sa va fi apreciată în cercurile elitiste și criticată de alții fiindcă, spun ei, este superficială și se alătură trendurilor. Totuși, mai mulți psihologi din SUA și nu numai susțin că opera este una realmente utilă noilor generații și că aduce o nouă perspectivă asupra vieții ordinare. Va fi tradusă în peste 20 de limbi de circulație internațională și distribuită masiv în mai multe state. Un audiobook al lucrării va avea vânzări record și în numeroase universități cu profil psihologic, numele lui McKenna va căpăta greutate. Astăzi, cartea este căutată și apreciată pretutindemi, iar autorul este unul dintre cei mai cunoscuți din branșa sa. Pe site-ul nostru, regăsiți numeroase ediții ale acestei lucrări, iar dintre ele vom aminti următoarele: Litera (2009), Litera (2010).


sus