Codul universal al bunelor maniere

Edițiile aflate acum în stocul anticariatului PrintreCarti.ro - Comandă online!

Alte titluri publicate de același autor:


Peggy Post - Codul universal al bunelor maniere
Bunele manière sunt esențiale astăzi, la fel cum erau și în secolele trecute. Dacă în anii de dinaintea Primului Război Mondial, fetele erau școlite în instituții speciale pentru a se comporta civilizat în societate, în era modernă, lucrurile s-au schimbat. Există astăzi diverse publicații și lucrări despre cum să fim civilizați, educați și să avem succes la public. E drept, există și nenumărate cursuri și programe de formare în această direcție.
Autoare americană de renume mondial, se remarcă cu o serie de scrieri cu caracter educativ și duce mai departe exemplul pe care l-a preluat de la tatăl său. Este una dintre cele mai curajoase scriitoare pe acre americanii le-au oferit literaturii, iar lucrările sale se încadrează cu succes la categoria dezvoltare personală sau psihologie. Primele sale scrieri sunt concentrate pe relațiile interumane, iar pledoariile pe care le susține în fața unor amfiteatre pline de studenți o vor propulsa în rândul celor mai căutate personaje din cultura de mass-market.
Colaborează cu diverse edituri și publicații, iar numele său este pretutindeni cunoscut, participă la conferințele TED-ex, unde face o figură extraordinară și deschide calea noilor scriitori. Va fi invitată de nenumărate ori în emisiuni televizate de cultură, iar declarațiile îi vor fi întotdeauna sincere și criticate de publicul larg. Este o adeptă a cumpărăturilor chibzuite, iar tendințele, spune ea, o depășesc. Dorește adesea, prin intermediul scrierilor sale, să revină în trecut, în vremuri în care se punea alt preț pe educație, în care conta maniera în care gândești și nu neapărat felul în care arăți.
Tocmai în această direcție este construită lucrarea de față. Un cod extraordinar, bine închegat și plin de sensibilitate și eleganță, care are rolul de a ne învăța cum să ne comportăm în societate, dar și în viața privată. Coco Chanel spunea că stilul nu îl poți dobândi, ci te naști cu el. Pe același principiu merge și autoarea noastră când elaborează acest ghid de bună purtare.
Bine documentat și cu referințe istorice reale și originale, ghidul vine pentru a aduce în fața publicului fața curată și elegantă a societății. Autoarea susține că manierele nu sunt destinate doar celor care fac parte din clasele superioare, ba dimpotrivă. Ea încearcă să ne educe, să ne arate partea plină și luminoasă a societății în care trăim. Adesea, scrierea poate părea obositoare, dar toate tehnicile descrise aici pot fi un real ajutor pentru aceia care nu au avut acces la o astfel de educație.
Manuscrisul vine să ne ajute să ne ghidăm în diferite situații, să nu ne facem de rușine în fața prietenilor, la cine sau alte evenimente remarcabile la care participăm. Totodată, cartea ne arată cum ne putem adapta mai rapid la stilul de viață clasic, boem, manierat, fără ca această adaptare să ni se pară o corvoadă.
Pe site-ul nostru, cartea este disponibilă în mai multe ediții, după cum urmează: Univers (2001), Univers (2006), Meridiane (2004).


sus