Zile de pescuit

Momentan acest titlu nu se află în stoc. Intră în pagina de produs, și alege să fii notificat prin email când reintră în stoc!

Alte titluri publicate de același autor:

Radu Anton Roman - Suflet candriu de papugiu (volumul 1) -25% Vezi detalii Radu Anton Roman - Suflet candriu de papugiu (volumul 1) IN STOC Pret: 28,00Lei 21,00 Lei
Radu Anton - Probleme de mecanica Vezi detalii Radu Anton - Probleme de mecanica IN STOC Pret: 18,00 Lei

Radu Anton Roman - Zile de pescuit
Radu Anton Roman este cunoscut la nivel internațional pentru scrierile sale gastronomice, dar și pentru emisiunile cu caracter culinar. Se mută de timpuriu la București și trece cu greu peste moartea mamei sale, care suferea de cancer. Își dedică atenția scrierilor de tot soiul și este extrem de apreciat în branșă. Primele sale scrieri sunt frânturi din jurnale de călătorie personale, care vor impresiona audiența. Experiența ca jurnalist îl va ajuta să dea lovitura în gazetele vremurilor, iar poveștile sale vor ajunge la o sumedenie de cititori.
Lucrarea de față este una ușoară, de duminică, adresată publicului larg. Sunt relatate simplu, zilele în care autorul se bucură de natură și merge la pescuit, alături de câțiva amici. El este, fără îndoială, un eseist extraordinar, dar și un vizionar remarcabil. Știm cu siguranță că putem avea încredere în mărturisirile lui și că îl putem urmări îndeaproape. Este curajos și curios, iar operele sale sunt adresate publicului de orice vârsta. Adesea, vorbește despre bucătărie, despre alte meleaguri ori chiar despre natura umană, care are capacitatea de a se adapta imediat la schimbările de mediu ori de natură. Cumva, Roman este nu numai un ins cu abilități în ale gastronomiei, ci un curajos jurnalist. De-a lungul carierei sale, avea să colaboreze cu mai multe gazete de acest gen și chiar să se remarce cu câteva emisiuni de profil culinar, care vor prinde foarte bine la public.
Scrierea de față este extraordinară și foarte bine compusă, iar ideile lui Roman vor fi preluate de alte gazete și publicații importante. Rețetele lui vor face înconjurul lumii, iar numele său va fi din ce în ce mai cunoscut în branșă. Alți specialiști în gastronomie, va prelua scrierile sale și vor fi inspirați de acesta. E drept, pe lângă scrierile de acest tip, Roman se remarcă prin jurnalele sale pe care le construiește în lungile sale călătorii în afara țării. Va fi însă, întreaga viață, atașat de tradiționalism și, prin urmare, de mâncarea noastră și de bucătarii autohtoni.
Lucrările sale sunt pline de farmec și, cumva, vor prinde foarte bine la public. Astăzi, rețetele și îndemnurile sale sunt catalogate drept lecturi obligatorii în această sferă a literaturii. Cumva, Roman este un etalon pentru gastronomie, iar rețetele sale au fost traduse în mai multe limbi de circulație internațională. Cărțile lui sunt distribuite în marile lanțuri de magazine, iar succesul îi va încorona numele.
Mai mulți experți în gastronomie vor prelua materialele sale și le vor utiliza drept sursă de inspirație și informare. Ulterior, numele lui Anton Roman va fi cunoscut peste hotare, iar celebritatea va spori de la o rețetă la alta.
Astăzi, privind în urmă, este considerat unul dintre cele mai mari nume ale gastronomiei și o figură cunoscută în televiziunile vremii. Pe site-ul nostru, cartea este de găsit în mai multe ediții: Univers (1990), Univers (1999), Humanitas (2001).


sus