Filtre:
Edituri
 Young Art(7) Penguin Books(4) Arthur(1) Speak(1) Youngart(1)
Pret
  5 - 10 Lei (1)  10 - 20 Lei (2)  20 - 50 Lei (2)
An aparitie
20132017
Limba
 Romana(9) Engleza(5)
Coperti
 Brosate(9) Cartonate(5)
Colectii

Filtrează
Carti Rick Yancey
Ordonează
Pagina: 1
Carti Rick Yancey
Despre Rick Yancey

Richard (Rick) Yancey este autorul mai multor romane si al unei carti de memorii. Cartile sale au fost publicate in peste douazeci de limbi si au fost distinse cu numeroase premii si distinctii din intreaga lume. Romanul sau pentru adulti tineri, The Extraordinary Adventures of Alfred Kropp (Aventurile extraordinare ale lui Alfred Kropp), a fost desemnat Cea mai buna carte a anului de catre Publishers Weekly si a fost nominalizat pentru Medalia Carnegie.

Dupa ce a obtinut o diploma in limba engleza la Universitatea Roosevelt din Chicago, Rick s-a intors in Florida natala pentru a urma o cariera in domeniul artelor. In 1991 a aplicat pentru un loc de munca in cadrul guvernului si a fost angajat de catre Internal Revenue Service, unde a lucrat ca agent timp de 12 ani. In aceasta perioada a scris scenarii in timpul liber. La sugestia sotiei si colaboratoarei sale, Sandy, unul dintre scenariile sale a devenit prima sa carte publicata in mod profesionist, A Burning in Homeland, aparuta in 2001.

In anul 2004, odata cu publicarea cartii sale de memorii , Confessions of a Tax Collector (Confesiunile unui colector de taxe), si-a dat demisia pentru a se dedica scrisului. Trilogia sa Alfred Kropp a fost publicata in saptesprezece tari si a fost nominalizata pentru prestigioasa Medalie Carnegie, primind numeroase premii inca de la lansarea sa.

Yancey este, de asemenea, autorul seriei de romane politiste Teddy Ruzak pentru adulti, aclamata de critici. In anul 2009 a publicat primul volum dintr-o noua serie pentru adolescenti, The Monstrumologist. Cel mai recent roman al sau, The 5th Wave (Al cincilea val), primul dintr-o trilogie SF epica, a debutat la nivel mondial in 2013 si a fost adaptat in filmul cu acelasi nume (2016). Rick este tatal mandru a trei fii. El locuieste in Florida impreuna cu sotia sa, Sandy.

Opera: Confessions of a Tax Collector (Confesiunile unui colector de taxe); The Extraordinary Adventures of Alfred Kropp (2005); A Burning in Homeland (2001); Teddy Ruzak; The Monstrumologist ; seria The 5th Wave (2013-2016, cuprinde volumele The 5th Wave, in romana Al cincilea val, The Infinite Sea - in romana: Marea nesfarsita, si The last star – in romana: Ultima stea).
Cărți populare scrise de Rick Yancey: Al 5-lea val

sus