Filtre:
Edituri
 Trei(6) Black Swan(3)
Pret
  10 - 20 Lei (1)
An aparitie
20112020
Limba
 Romana(6) Engleza(3)
Coperti
 Brosate(9)
Colectii
 Fiction Connection(5)

Filtrează
Carti S. J. Watson
Ordonează
Pagina: 1
Carti S. J. Watson
Despre S. J. Watson

Romancier britanic nascut la Stourbridge, West Midlands (1971). A studiat fizica la Universitatea din Birmingham. S-a mutat apoi la Londra si a lucrat timo de cincisprezece ani in sectorul spitalicesc ca specialist in audiologie, diagnosticand si tratand in principal copii surzi. Dorindu-si dintotdeauna sa devina autor, S. J. Watson a inceput sa urmeze cursuri de scriere si a trimis prima sa carte unei edituri. In anul 2011 a publicat primul sau roman, Before I Go To Sleep (Inainte sa adorm), care s-a bucurat de un succes international.

Acest roman i-a adus mai multe distinctii, printre care: Premiul Asociatiei Scriitorilor de Crime pentru cel mai bun roman de debut, Premiul National de Carte Galaxy pentru thrillerul politist al anului, Premiul New Blood Dagger 2011 si Prix SNCF du Polar (2012). De asemenea, a fost nominalizat la alte patru premii literare. Volumul a fost publicat in peste 40 de limbi.

Intr-un interviu acordat publicatiei The Guardian, Watson a relatat povestea unui barbat care a suferit o amnezie severa in urma unei operatii pe care a suferit-o la varsta de 27 de ani. Acesta a murit la varsta de 82 de ani si, in tot acest timp, nu si-a putut forma amintiri noi. Imaginea acelui batran l-a frapat realizand cat de vitale sunt amintirile noastre pentru sentimentul nostru de sine - din aceasta samanta a inceput sa creasca primul sau roman.

Before I Go to Sleep urmareste povestea lui Christine, o femeie care isi pierde memoria in urma unui accident. In fiecare zi se trezeste fara sa-si aminteasca nimic din ziua precedenta. Ea face cunostinta din nou cu sotul ei, Ben, si cu neuropsihologul ei, Dr. Edmund Nash. Isi aminteste de trecutul, prietenii, cariera si fiul ei care a murit in Afganistan. Si in fiecare zi, cand i se spune sa isi noteze experientele intr-un jurnal, se confrunta cu oroarea propriilor cuvinte din ziua precedenta.

Pornind de la succesul sau, cartea a fost adaptata pentru ecran de Rowan Joffe in 2014, cu Nicole Kidman si Colin Firth in rolurile principale. Succesul confirmat al celui de-al doilea roman al sau, Second (2015), i-a consolidat reputatia. Acesta a fost publicat in anul 2015 si a fost aclamat de critici. Ultimul sau roman se numeste Final cut (Ultimul cadru), si a fost publicat in anul 2020.

Opera: Before I Go To Sleep (2011, Inainte sa adorm); Second Life (2015); Final Cut (2020, Ultimul cadru).
Cărți populare scrise de S. J. Watson: Inainte sa adormSecond life

sus