Filtre:
Edituri
 Rao(23) Bloomsbury(19) Litera(2)
Pret
  10 - 20 Lei (1)  20 - 50 Lei (5)
An aparitie
20122022
Limba
 Romana(25) Engleza(19)
Coperti
 Brosate(27) Cartonate si supracoperta(14) Cartonate(3)
Colectii

Filtrează
Carti Sarah J. Maas
Ordonează
Pagina: 12
Carti Sarah J. Maas
Despre Sarah J. Maas

La 5 martie 1986, in New York, s-a nascut Sarah Janet Maas, o scriitoare americana de romane fantastice. Viitoarea scriitoare si-a petrecut copilaria in cartierul Upper West Side, Manahan. A urmat cursurile Hamilton College din Clinton, New York, unde s-a specializat in scrieri creative si a studiat religie, absolvind 2008.

Maas a mers la liceul Dalton, unde si-a aratat talentele de a povesti: putea sa le spuna povesti prietenilor ei si sa creeze versiuni alternative ale povestilor populare. Acestea au fost scrise in caiete si au servit ca baza pentru primele carti ale autorului. Mai tarziu, Sarah a intrat in Hamilton College si a studiat scrierea creativa si religia; in anul 2008 a absolvit cursurile si s-a mutat in California cu logodnicul ei.

Cand avea doar saisprezece ani, Maas a inceput sa scrie ceea ce avea sa devina romanul ei de debut, Throne of Glass (Tronul din sticla). Dupa ce a scris mai multe capitole ale romanului (pe atunci intitulat Queen of glass), ea le-a postat pe FictionPress.com, unde a ajuns una dintre cele mai populare povesti de pe site, iar scriitoarea a decis sa o publice. In 2010 a semnat un contract cu Bloomsbury; la 7 august 2012 a aparut mult asteptata publicatie.

Cartile ulterioare au fost unite in serii; ciclurile The Throne of Glass (Tronul de clestar) si A Court of Thorns (Regatul spinilor si al trandafirilor) create in 2002-2019 sunt extrem de populare printre iubitorii de literatura. Romanele seriei de debut au fost traduse in 23 de limbi straine; regizorul Mark Gordon a cumparat drepturile pentru o adaptare la ecran a primului roman in 2015.

Concomitent cu activitatile sale literare, scriitoarea a fost implicata in studii si, de asemenea, in elaborarea complotului pentru anumite carti - refaceri ale unor basme cunoscute. Astfel, Maas si-a extins colectia de idei cu alternativele Rose and Thorn - Tam Lin si East of the Sun si West of the Moon.

Cartile fanteziste ale lui Sarah pentru adolescenti se bazeaza pe miturile grecesti, povestea Frumoasa si bestia, trilogia  A Court of Thorns and Roses si legende legate de basme. Elementele din Douazeci de mii de leghe sub mare ale lui Jules Verne au servit drept fundament pentru romanul Nautilus; o prietena a scriitoarei, Susan Dennard, a ajutat-o ​​sa il scrie.

Maas a creat nu numai literatura, ci si carti tematice de colorat. In mai 2018, ea a anuntat a treia serie de carti; Bloomsbury a inceput sa-l publice in 2019. In plus, Maas a dezvaluit secretul ca seria Crescent City va fi prima ei incercare fantasy pentru adulti. Sarah J. Maas este acum casatorita. Anul 2018 a fost plin de evenimente semnificative pentru Sarah: a dat nastere unui baiat si a continuat sa publice carti.

Carti: Throne of Glass (Tronul de clestar, 2012); Crown of Midnight (Diamantul de la miezul noptii (2013); The Assassin and the Pirate Lord 2012; Heir of Fire (Mostenitoarea focului, 2014); Queen of Shadows (Regina umbrelor, 2015); A Court of Mist and Fury (2016); Empire of Storms (Imperiul furtunilor, 2016); Tower of Dawn (Turnul zorilor, 2017); Kingdom of Ash (Taramul de cenusa, 2018) - seria Throne of Glass; A Court of Thorns and Roses (Regatul spinilor si al trandafirilor, 2015); A Court of Mist and Fury (Regatul cetii si al furiei, 2016); A Court of Wings and Ruin (Regatul aripilor si al pieirii, 2017); A Court of Frost and Starlight (Regatul gheturilor si al instelarii, 2018) - seria A court of Thorns and Roses.
Cărți populare scrise de Sarah J. Maas: Regatul spinilor si al trandafirilorTronul de clestar

sus