Filtre:
Edituri
 Curtea Veche(12) Vermilion(2) HarperCollins(2) Putnam(1) Merope(1)
Pret
  5 - 10 Lei (2)  10 - 20 Lei (5)
An aparitie
19832019
Limba
 Romana(13) Engleza(6)
Coperti
 Brosate(15) Cartonate si supracoperta(3) Cartonate(1)
Colectii
 Carti Cheie(7) Paranormal(1)

Filtrează
Carti Spencer Johnson
Ordonează
Pagina: 1
Carti Spencer Johnson
Despre Spencer Johnson

Spencer Johnson este unul dintre cei mai iubiti si respectati autori din lume. El a ajutat milioane de cititori sa descopere modul in care se pot bucura de o viata mai buna folosind adevaruri simple care duc la implinire si succes la locul de munca si acasa. Este autorul sau co-autorul a numeroase carti bestseller din New York Times, inclusiv Who Moved My Cheese? (Cine mi-a luat cascavalul).

Nascut in Watertown, S.D., si crescut in Los Angeles, Johnson a crescut cu intentia de a deveni medic. A obtinut o diploma de licenta in psihologie de la Universitatea din California de Sud, o diploma de doctorat de la Colegiul Regal de Chirurgi din Irlanda. In cele din urma a lasat in urma cariera medicala pentru a scrie.

La inceputul anilor 1980 a fost un autor de carti pentru copii putin cunoscut. La sfarsitul anilor ‘80, Johnson s-a mutat in Hawaii impreuna cu a doua sotie, Lesley Bostridge, iar cand drumul sau s-a intersectat cu al lui Ken Blanchard, impreuna au decis sa scrie o parabola pentru liderii de afaceri - o poveste despre doi soareci si doi oameni mici intr-un labirint, transformata intr-o alegorie de 98 de pagini despre schimbare, denumita Who moved my cheese? (Cine mi-a luat cascavalul?).

Au vandut peste 25 de milioane de exemplare, dand nastere versiunilor pentru adolescenti si copii, si a devenit o piatra de temelie a culturii pop, incat a fost parodiata in benzi desenate si carti. Colaborarea sa cu Ken Blanchard a continuat cu seria One Minute Manager.

Johnson a scris si cartea Yes or No: The Guide to Better Decisions (1992). Ultima carte a lui Johnson, Out of the Maze, este o continuare a cartii Who Moved My Cheese (Cine mi-a luat cascavcalul), care face referire la lupta lui Johnson cu cancerul, si a fost publicata postum in anul 2018.

Capcanele faimei i-au displacut, motiv pentru care cartile sale nu au inclus niciodata fotografia sa pe coperti. Voia sa poata iesi in public si sa nu fie recunoscut. „Cand o persoana ia una dintre cartile mele si incepe sa o citeasca, vreau ca relatia dintre ei si cuvintele sa fie private. O fotografie cu mine este o distragere a atentiei.”

Munca sa a atras atentia in mass-media: CNN, ABC, NBC, BBC, Time, New York Times, USA Today, The Wall Street Journal, Fortune, Business Week, Reader’s Digest, Associated Press si United Press International. Povestile sale au schimbat munca si viata a milioane de cititori din intreaga lume. Autorul si-a impartit ultimii ani intre casele din Hawaii si New Hampshire, mutandu-se inapoi in San Diego in timp ce urma un tratament pentru cancer. La 3 iulie 2017 autorul a fost rapus de boala.

Carti publicate: The value of patience (1975); The value of imagination (1977); The value of saving (1978); The values of honesty (1979); The precious present (1981); The New One Minute Manager (1982); The New One Minute Manager (Noul manager la minut, 1982, cu Ken Blanchard); The one minute sales person (1984); The new one minute manager One minute for yourself (1985); The one minute mother (Mama la minut); The one minute father (Tata la minut); One minute Parenting (1993); Yes or No: The Guide to Better Decisions (Da sau nu. Ghidul deciziilor, 1992); The Present: The Secret to Enjoying Your Work And Life, Now! (Darul. Succesul incepe in present); Who moved my cheese (Cine mi-a luat cascavalul, 1998); Peaks and Valleys: Making Good And Bad Times Work For You - At Work (2009); Out of the Maze.
Cărți populare scrise de Spencer Johnson: Cine mi-a luat cascavalul

sus