Blindatele mortii


Sven Hassel - Blindatele mortii
Cel mai bine vândut scriitor de literatură militară se întoarce la camarazii săi din batalionul penal 27 și oferă încă o viziune foarte realistă a soldaților în timpul războiului. Staționați pe frontul rusesc și echipați cu vehicule blindate, gașca de războinici ai lui Sven Hassel așteaptă noi ordine pentru bătăliile ce urmează. Prinși între ordinele nebune ale comandamentului Nazist și numărul mare al soldaților ruși, aceștia se pregătesc de luptă și vor face totul pentru a supraviețui infernului. Aventura se transformă într-o călătorie lipsită de conștiință printr-un infern făcut de oameni pe pământ.
O carte a ororilor, de care n-ar trebuie să se atingă oamenii care au coșmare! Sven Hassel descrie atrocitățile combatanților ca nimeni altul. Un extraordinar roman de război.
Șenile, tancuri, svatisca, steaua roșie. Tunurile blindatelor distrug totul în cale. Bombele cu napalm nu lasă nimic în urmă. Oamenii și casele lor dispar într-o clipă. Sven Hassel aduce imagini din apocalipsă.
Hassel chiar a servit în Divizia a 2-a Panzer staționată la Eisenach, iar în anul 1939 a fost conducător de tanc în timpul invaziei Poloniei. Un an mai târziu el a încercat să scape. A activat și în Regimentul Cavalerie al 2-lea, iar mai târziu în regimentele 11 și 27 ( a-6-a Divizie Panzer) pe toate fronturile, excepție făcând doar Nordul Africii, și a fost și rănit de câteva ori. În final acesta a avansat în gradul de locotenent și a primit Crucea de Fier clasele 1 și 2.


sus