Drum sangeros catre moarte


Sven Hassel - Drum sangeros catre moarte
Drum sângeros către moarte descrie toată sălbăticia războiului, punctând din când în când cu umor negru, în timp de Micuțul, Porta și ceilalți avansează în Europa.
Erau cunoscuți ca unitatea bărbatului bătrân - cea mai sălbatică secțiune din toată armata germană. Erau veterani ale tranșeelor, cei cu tradiție în primele linii de atac. În ucigașa pădure de cactuși, Micuțul, Porta și restul au găsit un loc care părea uitat de Dumnezeu, plin de șerpi, scorpioni și furnici gigantice, un loc care gemea de pericol și moarte. Când rațiile lor de apă s-au terminat, aceștia au fost aproape de nebunie din cauza lipsei de hidratare, în mijlocul iadului fierbinte care îi înconjura. Ar fi fost în stare să ucidă pentru o gură de apă.
Dar când războiul lui Hitler îi duce prin Grecia, Iugoslavia și Albania, ei sunt total nepregătiți pentru ce-i așteaptă.
Greșelile costă. Cel mai mult costă nesupunerea și acțiunile personale.
Cândva, în anul 1944. La Berlin și lângă linia frontului, Curțile Marțiale își fac datoria: așteaptă să dea verdicte. Plutonul de execuție e pregătit și el. Puși la zid sau cu arma la ochi, soldații merseseră până la capăt pe Drumul sângeros către moarte.


sus