Cum sa faci sa nu citesti

Edițiile aflate acum în stocul anticariatului PrintreCarti.ro - Comandă online!


Tommy Greenwald s-a născut pe 27 aprilie 1962 și viața sa personală a fost ținută departe de ochii publicului. A dat viață personajului Charlie Joe Jackson și a reușit să capteze atenția întregii planete și de asemenea a ajutat mulți copii să treacă peste școala generală.
Romanul "Cum să faci să nu citești" a fost publicat pentru prima dată la editura Roaring Brook Press în anul 2011. În limba română apare trei ani mai târziu la editura Arthur, editura ce va publica alte două ediții noi în 2019.
Ești încă în școală și ești obligat să citești dar chiar nu vrei să faci asta? În acest caz ai ajuns în locul potrivit pentru că Charlie Joe Jackson îți va spune aventura sa de când erați probabil de-o seamă. Este doar o aventură fictivă, deci nu ar trebui să ii urmezi sfatul, cel puțin nu în întregime și bineînțeles, ascultă în continuare de părinții tăi!
După ce Charlie își dă seama că urăște lectura, decide să îl mituiască cu înghețată pe prietenul său Timmy pentru a o face în locul lui. Timp de șapte ani totul merge ca pe roate, asta până când Timmy are o mustrare de conștiință și îi spune mamei sale tot ce s-a întâmplat. Charlie acum trebuia să își facă singur rezumatele dar îi era imposibil așa că apelează la Jake care îi cere o întâlnire cu cea mai frumoasă fată în schimb. Pe lângă toată această harababură avem parte și de o poveste adolescentină de dragoste. Charlie era îndrăgostit de Hanna însă ea nu îl placea deloc, ba chiar se săruta cu alți băieți în fața lui pentru a-l vedea suferind. Se poate întâmpla oricui și oricum Charlie este un copil puternic ce reușește să învețe că nu toți oamenii sunt la fel.
Știți ce este amuzant în această carte în afară de intrigă? Fonturile nebunești, desenele ca de jurnal și numele capitolelor. Adesea a fost asemănată cu Jurnalul unui puști și într-adevăr, sunt cam cu același scenariu, dar aceste lucruri se întâmplă și la autori mai mari așa că vă urez lectură plăcută.


sus